• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Ford, Kocaeli fabrikasında gaza basacak

Ford, Kocaeli fabrikasında gaza basacak
Ford'un Avrupa Halkla İlişkiler Direktörü John Gardiner, "Ford Transitlerin imal edil edildiği Kocaeli'deki fabrikada üretimi genişleteceğiz" diye konuştu.

Ford'un Avrupa Halkla İlişkiler Direktörü John Gardiner, "Ford Transitlerin imal edil edildiği Kocaeli'deki fabrikada üretimi genişleteceğiz. Orada sadece orta ticari modeli olan Transit Custom üretilmiyor, Ford için global anlamda da önemli olacak olan daha büyük ticari modeller de (Transit) üretilmeye başlanacak" dedi.

Detroit'te düzenlenen Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gardiner, Avrupa'da otomobil sektöründe son yıllardaki küçülmeye rağmen şirketin Türkiye'deki yatırımlarını sürdüreceğini söyledi.
Avrupa'nın kendileri için sadece Batı Avrupa'nın sınırlarıyla son bulmadığını ifade eden Gardiner, Türkiye'de Koç Holding ortaklığında gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaları anlattı.
"Ford Motor Company'nin Türkiye'deki Koç Holding ortaklığındaki Ford Otosan, aslında küresel olarak otomobil sektöründeki en başarılı iş ortaklıklarından biri" diyen Gardiner, 50 yılı aşkın devam eden ortaklıkta, Ford Transitlerin üretildiği Kocaeli'deki fabrikanın önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.
Gardiner, "Ford Transitlerin imal edildiği Kocaeli'deki fabrikada, üretimi genişleteceğiz. Orada sadece orta ticari modeli olan Transit Custom üretilmiyor, Ford için global anlamda da önemli olacak olan daha büyük ticari modeller de (Transit) üretilmeye başlanacak. Bu büyük ticari modeller için Türkiye'de de büyük bir pazar oluşacağını düşünüyorum. Kocaeli'deki fabrikaya ilaveten, hemen yakınında Ford Otosan ile inşa edilmekte olan yeni fabrikada da Ford'un hafif ticari araçlarından Transit Courier üretiliyor olacak" dedi.
Ford için Türkiye'nin Avrupa'da kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Gardiner, "Aslında Türkiye bizim Avrupa'da üçüncü büyük pazarımız konumunda. Birçok insanın bunu bildiğinden emin değilim ama İngiltere ve Almanya'dan sonra üçüncü sırada Türkiye geliyor. Türkiye'de pazarın lider konumunda da bulunuyoruz. Türkiye, Ford için son derece önemli bir pazar" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim