• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Ford Otosan 10 yıldır iç pazarın lideri

Ford Otosan 10 yıldır iç pazarın lideri
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, ''2011 yılında iç pazardaki 10 yıldır süren liderliğimizi, 10 yıldır üst üste en çok satan marka olarak bitireceğimiz gibi, Türkiye'de ihracatta da bugün en çok satan, en çok ihracat yapan marka olarak bitireceğiz'' ded

Ford Otosan 10 yıldır iç pazarın lideri

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, ''2011 yılında iç pazardaki 10 yıldır süren liderliğimizi, 10 yıldır üst üste en çok satan marka olarak bitireceğimiz gibi, Türkiye'de ihracatta da bugün en çok satan, en çok ihracat yapan marka olarak bitireceğiz'' dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Topluluğunca SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''CEO'larla'' sohbet söyleşisine katılan Otay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki otomotiv pazarının 2011 yılını başarı ve rekorlarla arkada bıraktığını söyledi.

2011 yılındaki başarının en önemli payının yılın 8 ayındaki satışlar olduğunu belirten Otay, ''Şu anki pazarın koşma ivmesinde bir azalma var. Sezonsal faktörleri bir kenara bırakırsak... Yine de yılın rekor sayıda satışla iç pazar büyüklüğüyle biteceğini tahmin ediyoruz. Ford Otosan açısından baktığımızda ihracat sayılarımızda yine iç pazardaki 10 yıldır süren liderliğimizi, 10 yıldır üst üste en çok satan marka olarak bitireceğimiz gibi, ihracatta da bugün en çok satan, en çok ihracat yapan marka olarak bitireceğiz. Bu da bize ikinci büyük bir keyif veriyor. Hem iç hem dış pazarda işler pozitif gidince de üretimde de bu yıl 290 bini aşan üretim adetiyle rekor üretim yapmış olacağız'' şeklinde konuştu.

Ford Otosan'ın Avrupa'nın genelinde de en büyük ticari vasıta üreticilerinden biri olduğuna işaret eden Otay, 'Transit Connect', 'Transit' ve 'Cargo' modellerini ürettiklerini anlattı.

''Transit Connect' modelini New York'a satabilecek kadar, ''Made in Turkey'' imajı yaratmış durumdayız'' diyen Otay, şöyle devam etti:

''290 bini aşkın adette, bu rakam 295 bin adet olarak bitecek bu ayın sonunda. 10 bine yakını da ağır vasıta. Üretimimizin yüzde 75'ini ihraç eden bir firmayız. Toplamda ise otomobilde ithalat yapıyoruz. Bunun toplamına baktığınızda net ihracatçı bir firmayız. Toplam araç ve parça ihracatımızın toplamı, araç ve parça ithalatımızın çok üzerinde bir rakamda. 2011 yılı dediğim gibi çok güçlü. Geçen 8 ay sonrasında mevsimsel olarak zaten satışların yüksek olduğu, son üç ayda relatif (göreceli) olarak geçen yıla göre bir duraklama oldu ama bu toplamı değiştirecek, rekorla kapanmasına mani olacak bir duraklama değil.''

2012 yılının biraz durgun başlamasını ve yıl ortasından itibaren açılacağını düşündüklerini kaydeden Otay, ''Ford markası olarak güvendiğimiz sadece genel pazar dinamikleri değil, aynı zamanda önümüzdeki yıl piyasaya süreceğimiz yeni ürünler sayesinde pazar payımızı arttıracağız. Toplam satışlarımızı bu yıla yakın tutmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

-Yerli otomobil üretim talebi-

Ford Otosan'ın 52 yıldır yerli araç ürettiğini ifade eden Otay, şöyle konuştu:

''Bugün Türkiye'de geçmişte de bugün de hem otomobil hem hafif ticari ve ağır ticari vasıta üretim en üst düzeyde devam ediyor. Türkiye bugüne kadar net ihracatçı olmuş bir ülke. Bahsi olan konunun otomobil üzerinde olduğunu düzeltmek lazım. Ağır vasıtada, kamyonda, otobüste Türkiye'nin markaları da var. Buradaki çalışmalar bir yerde Türk pazarındaki büyümeye endekslidir. Türk pazarı önümüzdeki 5 yıl içinde bugünkünün 2,5 katı büyüme sağlayabilirse hem mevcut markaları hem de yeni gelecek global markaları teşvik eder. Yerli marka da yaşam şansı bulur. Bunun olabilmesi için Türk pazarının bugün bulunduğundan çok daha yüksek sayılara çıkması gerekir.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim