• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Ford satış yaptığı ülkeleri 90'a çıkardı

Ford satış yaptığı ülkeleri 90'a çıkardı
Dünyanın 70 ülkesine ihracat yapan Ford, Türkiye'de geliştirdiği yeni Custom serisiyle 20 yeni pazara daha ulaşarak araç sattığı ülke sayısını 90'a çıkardı.

Dünyanın 70 ülkesine ihracat yapan Ford, Türkiye'de geliştirdiği yeni Custom serisiyle 20 yeni pazara daha ulaşarak araç sattığı ülke sayısını 90'a çıkardı.

Ford Otosan’ın toplam bir milyar dolarlık yatırımının ilkmodeli bantlardan indi. Gelecek yıl üretime alınacak yeni Transit içinde farklı bir model ailesi olarak ortaya çıkan Tourneo Custom ve Transit Custom yılda 130 bin adet üretilecek. Avrupa’nın yanı sıra ABD pazarında da hızla büyüyen Ford Otosan, yenimodellerle birlikte Meksika ve Güney Afrika’ya da ihracat başlatacak, ulaştığı ülke sayısı 90’a çıkacak.

EN UZUN ÖMÜRLÜ MODEL

Ford’un iki yenimodelinin hattan indirilme töreninde konuşan Koç Holding YönetimKurulu Başkanı Mustafa Koç, "Ford Otosan 2012-2014 yılları arasında sürekli yenimodel lansmanları yapmaya devamedecek. Yeniköy fabrikamızla birlikte kapasitemizi 400 bin adede çıkaracağız. Ford Otosan bugüne kadar 2.9milyon araç üretip 1.7 milyonunu ihraç etti. Şirketin bugünlere gelmesinde Transit ailesinin çok büyük bir payı

var.” diye konuştu. Ford Avrupa Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Wood ise 47 yıldır üretimi devam eden Transit'in, Ford Avrupa ürün portföyündeki en uzun ömürlü model olduğunu belirtti.

ALMANLARLA KAPIŞACAK

Gölcük'ten dünyaya satılacak yeni Custom serisi ile yepyeni bir segmente giren Ford daha çok Alman markalarının güçlü olduğu bu alanda liderliği hedefliyor. Sekiz ya da dokuz koltuklu düzenlemelerle sunulan Tourneo Custom, 4 metre 97 cm'lik kısa ve 5 metre 34 cm'lik uzun olmak üzere iki farklı versiyon olarak sunulacak.

630 milyon doların yarısı yeni Custom için harcandı

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni fabrika ve küçük sınıf ticari araç dışında sadece Transit için yapılacak 630 milyon dolarlık yatırımın yarısını Custom’la bitirdiklerini ifade etti. Gebze'deki mühendislik merkezindeki 1084 mühendisin bu yıl 1300’e çıkacağını ifade eden Yenigün, "Dünyadaki üç mühendislik merkezinden biri olacağız'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim