• BIST 9645.02
  • Altın 2404.431
  • Dolar 32.595
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ford T, 100. yaşında yollara dönüyor

Ford T, 100. yaşında yollara dönüyor
İki dünya savaşı gören ve üretildiğinde bütün dünyada ilgi gören 1915 model Ford T marka otomobil, 100. yaşında yollarda olacak.

Dünyanın en eski otomobillerinden Ford T marka otomobil, tekrar yollara dönmek için gün sayıyor. İki dünya savaşı gören otomobilin sadece müzelerde olabileceğini ifade eden Bursalı kaporta ustası Ali Ersöz, bu otomobilin üretildiği dönemde uygun fiyatı ve konforu sayesinde milyonlarca sattığını söyledi. Yaklaşık 100 yıl sonra yeniden caddelerde yerini alacak olan otomobile son rötuşları yaptıklarını belirten Ersöz, “Bir iş adamı tarafından Amerika’dan getirtilen otomobilin parçaları tamamen orijinal olarak restore edilecek. Araç diğer otomobillere göre çok farklı. Bazı bölümleri sacdan yapılmış. Tamamen orijinal haline döndüğünde herkes bir tarihe şahitlik etmiş olacak” dedi.

“DİREKSİYON VE TEKERLERİ AĞAÇTAN”

Eski otomobillerle uğraştığını ifade eden Ersöz, araçlarla içli dışlı olmayı babasından öğrendiğini söyledi. Bu işle uğraşan son nesil olduklarını belirten Ersöz, “3 nesilden beri bu işle uğraşıyoruz ama şu ana kadar bunun gibi araç görmedim. Bizim için çok özel bir araç oldu. Direksiyon ve tekerlekler ağaçtan. Herkesin çok ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Tarihe tanıklık etmiş olan bu otomobili tamamen orijinal olarak fabrikadan ilk çıktığı anki haline döndüreceğiz. Şu an bu otomobilden Türkiye’de bulmak çok zor, dünyada ise çok az sayıda kaldı. Tekrar caddelere döndüğünde muhtemelen birçok insan hayatında ilk defa böyle bir araba görmüş olacak” dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim