• BIST 9571.39
  • Altın 2472.182
  • Dolar 32.463
  • Euro 34.5194
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ford’dan 2 yeni beton mikser modeli

Ford’dan 2 yeni beton mikser modeli
Ford, 21-24 Şubat tarihleri arasında 5. kez düzenlenen ve inşaat sektörünün buluşma merkezi olan “Beton 2013 Hazır Beton Kongresi ve Beton, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı'na; inşaat, hafriyat ve hazır beton sektörüne hitap eden Ford Car

 

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Beton Fuarı’na Ford Cargo Mikser serisiyle katılan Ford; hazır beton sektörüne hitap eden modellerini tanıttı. Ford Cargo Mikser serisi; düşük ilk alım maliyetleri ve düşük yakıt tüketim değerlerinin yanı sıra, standart sunulan klima ve sessiz çalışan motoruyla sağladığı yüksek konforla da fuar ziyaretçilerinin dikkatlerini üzerine çekti.
 
Ford Cargo’lar tüm müşteri beklentilerini karşılıyor
 
Ford Otosan Ürün Geliştirme Merkezi’nde Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve Ford Otosan’ın Eskişehir, İnönü fabrikasında üretilen yerli Ford Cargo İnşaat Serisi, damper ve mikser kamyon tipleri ile çekiciden oluşuyor.
 
Pazara hafif ve ekonomik mikser kapsamında sunulan 3532M (6×4) hem ağırlık limitlerinin önemli olduğu şehir içi kullanımına uygun hem de tandem arka aksı sayesinde off-road kullanımına uygunluğuyla farklı müşterilerin beklentilerini karşılama yeteneğini ortaya koyuyor. 3532M, inşaat kullanımına uygun 500 MPa dayanıklı şasisi, 320 PS motor gücü ve ağırlık avantajı ile müşteriye sunuluyor.
 
Aracın ilk alım maliyeti ile de avantaj sağladığını belirten Ford Otosan Kamyon Satış ve Satış Sonrası Operasyonları Grup Müdürü Emrah Duman; beton santrallerinin tüm Türkiye’ye yayıldığına dikkat çekerek, “Yakın ve orta mesafedeki inşaatlar ve kamu hizmetlerinde kullanılan betonu tedarik eden işletmeler daha hafif ve ekonomik kamyonlara ihtiyaç duyuyorlar. Ford Cargo 3532M de bu ihtiyaçları tam olarak karşılıyor” dedi.
 
6×4 sınıfında daha ağır şantiye içi kullanımlarına uygun olarak 3536M, 8×4 sınıfında ise kauçuk arka süspansiyonlu hafif 3936M ve yaprak yaylı 4136M araçlar müşteriye sunuluyor. Ayrıca çekici mikser için 1838T araçlar da pazarda büyük ilgi görüyor.  Mikser ürün gamındaki tüm bu ürünler ile 8 m3 den 12 m3 e kadar beton mikseri uygulamaları destekleniyor.
 
Ford Sürüş Akademisi ile hazır beton firmalarına özel sürüş eğitimi
 
Ford Otosan, 2011 yılında başlattığı; bilinçli sürücüler yetiştirerek yakıt ekonomisi ve sürüş güvenliği sağlamayı, araçları uzun ömürlü kılmayı ve çevreye zarar veren CO2 salımını azaltmayı hedefleyen Ford Sürüş Akademisi’nde hazır beton firmalarına özel eğitim vermeye devam ediyor.
 
Hazır beton araçlarında ağırlık merkezinin yüksek olması nedeniyle yaşanabilecek kazaları doğru sürüş teknikleriyle en aza indirmeyi hedefleyen Ford Sürüş Akademisi, eksikler ve doğru refleks edinimi, teorik ve pratik uygulama eğitimleri vererek, sürücülere güvenli sürüş tekniklerini öğretiyor.
 
Ford Cargo’lar iş sahiplerinin kârını artırıyor
 
360 PS/1400 NM gücündeki güçlü ve ekonomik Ecotorq motoru, yeni mandallı tip konforlu şanzımanı, 10 mm 500 Mpa gücündeki sağlam şasisi, 750 saat bakım aralığı, standart olarak sunulan klima ve 2 yıl sınırsız km garantisi gibi rekabetçi özellikleriyle öne çıkan Ford Cargo Yeni İnşaat Serisi; inşaat, hafriyat, maden ve beton firmalarının beklentilerini en yüksek şekilde karşılıyor. Rahat vites geçişleri, kolçaklı koltuk, artırılmış kabin içi konfor ve üstyapıyı görme imkânı veren yeni arka camıyla sürücülerin işlerine odaklanmasında kolaylık sağlarken, iş sahiplerinin kârını artırmasına olanak tanıyor.
 
Ford Cargo’lar 50 ülkeye ihraç ediliyor
 
Ford Cargo’lar, 1,1 milyon m2’lik alana sahip olan Ford Otosan İnönü Fabrikası’nda üretiliyor. Yurtiçinde 30 yetkili satıcı, yurtdışında 20 distribütör ile müşterilere ulaşırken; Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 50’ye yakın ülkeye ihraç ediliyor.
 
1500 kişiye istihdam sağlayan Ford Otosan İnönü Fabrikası’nda aynı zamanda Euro 5 normlarına uygun, çevre dostu Ecotorq motor üretimi yapılıyor. 7,3 lt ve 9 lt. silindir hacminde 260PS/320PS/360PS/380 PS güce sahip motorlar yüzde yüz Türk işgücüyle, yüzde yüz yerli üretiliyor. Türkiye’nin kendi markasıyla kendi motorunu üreten tek kamyon markası olan Ford Cargo, yüzde 70 yerlilik oranı ile Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim