• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ford'un yenileri Paris'ten Tükiye'ye geliyor

Ford'un yenileri Paris'ten Tükiye'ye geliyor
Ford'un 2014 Paris Otomobil Fuarı'nda tanıttığı 5 yeni otomobil 2015'te ülkemize geliyor. Marka 2015'i ülkemizde "otomobil yılı" ilan etti.

Ford’un ekim 2014’te Paris Motor Show’da tanıttığı modellerin başında S-MAX’ın tamamen yeni nesli geliyor. Andından markanın yeni tasarım diline uyarlanan yeni C-MAX ve Grand C-MAX de ilk defa kamuoyu önüne çıkmıştı.
Avrupa pazarına uyarlandıktan sonra ilk kez tanıtılan SUV Edge ve yeni Mustang’in yanısıra, Focus ST ve Focus STdizel de ilk kez fuarda tanıtılan ve bu yıl bize gelecek araçlardan.

Dinamizmi ön planda S-MAX

Tamamen yeni, ikinci nesli ile Paris Otomobil Fuarı’nın yıldızlarından biri olan S-MAX, bir aile otomobili için dinamizm ve konforu bir arada sunan sportif bir aktivite aracı. Yansımayı önleme özellikli uzun farlara sahip “Ford Dinamik LED Farlar”ın ilk kez sunulacağı Ford modeli olan S-MAX, sınıfında Çarpışma Önleme Sistemi’ni ilk olarak sunan model konumunda. Stil sahibi ve akıcı hatlarla şekillendirilen Yeni S-MAX’ın dinamizmi ön planda tutan iç mekanında 5 veya 7 kişilik oturma seçenekleri tercih edilebilirken, ikinci ve üçüncü sıradaki koltuklar tamamen zemine katlanabilmeleri ile de sınıfında benzersiz bir ergonomi sunuyor. 32 farklı kombinasyonda katlanabilen koltuklara sahip iç mekanda Ford’un Aktif Masaj fonksiyonuna sahip ve segmentinde ilk kez sunulan ısıtmalı ve soğutmalı Ford “Multi-Contour” Koltukla mevcut. Yeni S-MAX, 1.5 litre 160 PS EcoBoost benzinli, 2.0 litre 240 PS EcoBoost benzinli ve 2.0 litre TDCI 180 PS turbo dizel motorlarla sunulacak. Araç 2015’in ikinci yarısında ülkemize ithal edilecek.

1-.jpg

C-MAX ve Grand C-MAX

Yeni C-MAX ve Grand C-MAX, Ford’un yeni cesur tasarım diline uygun trapezoid ızgarası ve LED’li gündüz farlarını da kapsayan aydınlatma grubu ile dikkat çeken yeni yüzüyle Paris’te dünya lansmanını gerçekleştiriyor. Ailelerin daha konforlu yolculuklar gerçekleştirmesi için akıllı çözümler sunan C-MAX modelleri, akıllı bagaj kapağı ile donatılarak sınıfında bir ilki gerçekleştiriyor. Yeni C-MAX ve Grand C-MAX’te ayrıca paralel park yanında dikey olarak park etmeye de imkan tanıyan Gelişmiş Otomatik Park Sistemi ve 50 km/s’ye kadar hızda çalışan geliştirilmiş Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi sunuluyor. C-MAX ve Grand C-MAX modelleri, versiyona göre, 1.0 litre EcoBoost (100 ve 125 PS), 1.5 litre EcoBoost (150 ve 182 PS), 99 g/km’lik 1.5 litre 95 PS TDCI, 1.5 TDCI 120 PS ve 2.0 litre TDCI seçenekleri ile sunulacak. Araçların ithalat tarihi yılın ikinci yarısı.

İkonun Avrupa ile buluşması: Mustang 

Ford’un ikon modeli Mustang, Avrupa pazarı ile ilk defa buluşacak. Pürüzsüz, akışkan yepyeni tasarımı ile Mustang, köpekbalığı ağzını andıran trapezoid ızgarası sayesinde saldırgan bir görünüm sunarken, 3 boyutlu stop lambaları ile de arkada güçlü bir ifadeye sahip. Ön ve arka tasarımında Avrupa pazarına özel değişiklikler yapılan Yeni Mustang’de bu pazara uygun yeni stop lambaları, yan aynalar, tamamen yeni ön ve arka süspansiyonlara sahip Performans Paketi kullanılıyor. Yeni Mustang Avrupa pazarına 5.0 litre, 418 PS ve 524 Nm’lik V8 ile 2.3 litre EcoBoost 314 PS ve 434 Nm seçenekleri ile sunulacak. Mustang 2015 son çeyrekte ülkemizde satışa çıkacak. Öte yandan sportif Focus ST dizelin de ikinci yarıda showroomlara inmesi öngörülüyor.

4-003.jpg

Avrupa SUV ailesinin yeni Amiral Gemisi: Edge

Sofistike tasarımı, ilerici teknolojileri ve dinamik sürüş karakteri sayesinde sınıfında benzersiz bir deneyimi sürücülere yaşatmaya hazırlanan Yeni Edge kesinlikle Ford’un Avrupa’daki SUV ailesinin yeni Amiral Gemisi konumuna gelecek. Adaptif Direksiyon Sistemi ve Aktif Ses Kontrolü gibi yenilikçi teknolojileri Avrupa’da ilk olarak kullanıcılarına sunacak olan Edge’in motor seçenekleri de Paris’te ilk defa açıklanıyor: 180 PS manuel ve 210 PS otomatik şanzımanlı çift turboya sahip 2.0 TDCI dizel motor. Edge’in ne zaman geleceği henüz kesinleşmedi ancak muhtemelen ikinci yarıda devreye alınması öngörülüyor. 

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim