• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Foschi, İzmir'e liman kurmak istiyor

Foschi, İzmir'e liman kurmak istiyor
İzmir'de kurmayı planladıkları limanla ilgili görüşlerini açıklayan Foschi, projenin uygulanabilir olması ve finansal açıdan elverişli olması halinde ihaleye katılabileceklerini söyledi.

"İzmir'de her zaman yeni fırsatlara karşı açığız"

İzmir'de kurmayı planladıkları limanla ilgili görüşlerini açıklayan Foschi, projenin uygulanabilir olması ve finansal açıdan elverişli olması halinde ihaleye katılabileceklerini söyledi.

İzmir'e gelen her 2 kruvaziyer yolcusundan birini taşıyan ve kente bir liman kurmak isteyen Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketi Costa Cruises'in CEO'su Pierluigi Foschi, İzmir'de her zaman yeni fırsatları değerlendirmeye açık olduklarını söyledi. İzmir'in Doğu Avrupa ve Batı Akdeniz'de yer alan uğrak limanlar kadar önemli bir noktada bulunduğunu ifade eden Foschi, "İzmir gerçekten güzel bir şehir. Bizi her zaman sıcak ve coşkulu bir şekilde karşılıyor. Şehir kruvaziyer sektörünün sunduğu turizm gelişme potansiyelini anlayabilecek kapasitede. Ben İzmir'le aramızda böyle bir güçlü ve tatmin edici bir ortaklığın kurulmuş olmasından dolayı bütün memnuniyetimi ifade etmek istiyorum" dedi.

2.1 MİLYON YOLCUSU VAR

İzmir'de kurmayı planladıkları limanla ilgili konuşan Foschi, "Biz her zaman gelişme ve yeni fırsatları değerlendirmek için açığız. Kruvaziyer endüstrisi için terminal tesisleri hakkında liman yetkililerine tavsiyeler vermeye de açığız. Bizim katılmayı düşüneceğimiz ihale, projenin uygulanabilir ve finansal açıdan uygun olacağı bir durumda gerçekleşecektir" diye konuştu.

Foschi, görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Costa Crociere SpA Avrupa'nın 1 numaralı kruvaziyer şirketi markası. Bu marka içinde Almanya'nın 1 numaralı markası AIDA Cruises ile Portekiz ve İspanyol piyasasında faaliyet gösteren Iberocruceros bulunuyor. Filomuz Avrupa'nın en geniş filosu. 25 gemimiz var. 2013'e kadar 5 gemimiz daha filoya eklenecek. Grubumuzdaki gemiler Akdeniz, Kuzey Avrupa, Baltık Denizi, Karayipler, Orta Amerika, Güney Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Uzakdoğu, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu'na dağılmış durumda. Costa Cruises olarak 14 gemimiz hizmet halinde. Yolcularımıza 500'den fazla seçenekli kruvaziyer seyahati imkanı sunuyoruz. 250 farklı destinasyonumuz var. 2010'da yolcu sayımız 2.1 milyona ulaştı."

İzmir'i 3 nedenle seçtiklerini ifade eden Foschi, "Öncelikle tüm yerel kurumların büyük çabasını ve İzmir'de kruvaziyer sektörünü geliştirmek için yaptığı çalışma ve destekleri görüyoruz. Costa'ya ve İzmir'deki operasyonel faaliyetlerine önem veriyorlar. İkinci sebep şu: İzmir kenti yakınlarında dünyaca ünlü ören yerleri dahil olmak üzere turistler için mükemmel bir fırsat ve görülecek ilginç yerler var. Ayrıca liman ve kara gezileri ile ilgili hizmetler için bizim ve gemilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması yönünden çok uygun" diye konuştu.

İzmir'e yapmayı planladıkları liman yatırımının detayları konusunda konuşmanın erken olduğunu belirten Foschi, "Diğer limanlarda geçmişte yaptığımız ortada. Örneğin İtalya'nın Savona şehrinde 2001 yılında yolcu terminalini işletmek için imtiyaz sözleşmesini imzaladık ve iki yıl içinde liman yönetimi ile birlikte inşaatı bitirdik. 2003 yılında açılış gerçekleştirdik ve adına Palacrociere dedik. Öte yandan kruvaziyer sektörü hızlı büyüyor. Bu nedenle rekabet sadece kruvaziyer şirketleri değil, aynı zamanda liman kentleri için de var. Şirketler limanda yatırım yapma kararı alırken çeşitli alternatiflerleri gözönünde bulundururlar" diye konuştu.

KENTLER DE REKABETTE

Yeni rota ve yeni uğrak limanlarına açık olduklarını kaydeden Foschi, bu kapsamda Doğu Akdeniz ve Karadeniz rotalarına önem verdiklerini söyledi. İzmir'in home port (ana liman) olmasını olumlu bulduğunu ve her yıl müşterilere yenilikler önerdiklerini belirten Foschi, bu yıl tarihi tura başlayacaklarını açıkladı. Foschi, "2011 yılındaki yeni turlara bakıldığında tarihi bir turdan da söz edebiliriz. 28 Aralık 2011'de 100 günlük büyük tur başlayacak. Savona'dan Los Angeles'a, oradan Singapur'a, Singapur'dan tekrar Savona'ya" dedi.

114 bin 500 grostonluk Favoloso İzmir'e geliyor

Costa'nın İzmir'de kruvaziyer turizminin gelişiminde önemli bir oyuncu olduğuna dikkat çeken Foschi, "Bizim gemilerimiz 2004'ten beri İzmir'e düzenli olarak geliyor. Her yıl gemi ve yolcu sayımızı artırdık. Daha büyük ve daha modern gemilerimizi İzmir'e gönderdik. Ben şehrin fahri hemşehrisi olarak bu gelişime katkı koymaktan onur duyuyorum. 14 Temmuz'dan başlayarak Costa Favolosa adlı yeni 114.500 grostonluk gemimiz İzmir'e her Çarşamba gelecek. İzmir, dünya üzerinde, gelecek Haziran'da inşası bitecek yeni gemimizi konuk eden ilk limanlardan biri olacak. Harika bir gemi bu" dedi.

Foschi, şu bilgileri verdi:

"Yeni gemide özel verandalı ve jakuzili yeni suiteler, gençler için yeni eğlence alanları, 4D sinema keyfi, playStation world, dondurma, içecek ve patlamış mısır konsepti ile açık hava su oyun alanı bulunuyor. Samsara Spa, hiç bir kruvaziyer gemisinde daha önce inşa edilmemiş en özel ve en büyük sağlık merkezlerinden biri olacak. Sürgülü cam tavanımız ile dev ekran filmi keyfi mükemmel. Gemimiz içinde iki güverte üzerinde uzanan büyük bir yüzme havuzu, bir Grand Prix yarış simülatörü ve bir golf simülatörü olacak."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim