• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Fransa Havayolları'nda grev devam ediyor

Fransa Havayolları'nda grev devam ediyor
Fransız havaalanlarındaki işçi sendikaları polisin grev kırıcı müdahalelerine rağmen daha iyi ücret ve çalışma koşulları talebiyle başladıkları greve devam ediyor.

Fransa Havayolları‘nda grev devam ediyor

Fransız havaalanlarındaki işçi sendikaları polisin grev kırıcı müdahalelerine rağmen daha iyi ücret ve çalışma koşulları talebiyle başladıkları greve devam ediyor.

İşçiler çalışma koşullarının iyileştirilmesini isterken, Roissy-Charles de Gaulle Havalanındaki grevdeki işçilerle biraraya gelen sendikacılar taleplerinin patronlar tarafından olumlu cevaplanıncaya kadar greve devam edecekleri belirttiler.
 
Prensa Latina ‘da yer alan habere göre, greve destek veren sendikalar İçişleri Bakanı Claude Gueant’ın tehditkâr açıklamalarına pabuç bırakmayacaklarını ve geri adım atılmayacağını açıklıyor.
 
CGT sendikasından Bernard Thibault çalışma hayatındaki bu anlaşmazlıkta safını iyi seçen hükümetin derhal patronlardan yana olduğunu vurgularken, grevci işçilere yapılan yapılan polis müdahalesinin de yasadışı olduğunu hatırlattı.
 
Sosyalist Parti Cumhurbaşkanı adayı François Hollande ise yetkililerin sürece en başta uzlaşmayı teşvik ederek müdahale etmeleri gerektiğini açıkladı.
 
İlk olarak 16 Aralık günü başlayan eylemler asıl olarak 24 Ocak günü Meclisin gündemine gelecek olan sosyal hakların kesilmesini öngören yasa tasarısını hedef alıyor. Havaalanlarında görev yapan özel güvenlik şirketlerindeki işçilerin başlattığı eylemler yayılmış, pilotlara kadar uzanarak geniş destek bulmuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim