• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Fransa, Ro-Ro seferlerine kısıtlama getirdi

Fransa, Ro-Ro seferlerine kısıtlama getirdi
Türkiye'den, Fransa'ya yapılan Ro Ro seferlerine, Fransa hükümeti tarafından kısıtlama getirildiği bildirildi.

Fransa, Ro-Ro seferlerine kısıtlama getirdi

Türkiye'den, Fransa'ya yapılan Ro Ro seferlerine, Fransa hükümeti tarafından kısıtlama getirildiği bildirildi.

UND Deniz Taşımacılığı Operasyon Müdürü Levent Şinel yaptığı açıklamada, Fransa hükümetinin çıkardığı yasayla Türk römorklarının Türk çekicilerine kısıtlama getirdiğini belirtti. Bu yasayla, römorkların Türk çekicilerle değil sadece Avrupa Birliği'ne üye ülkeler ile Fransa plakalı çekicilerle Fransa'ya giriş yapabileceğini bildiren Şinel, yasa nedeniyle bir süreliğine Fransa'ya yapılan seferlerin durdurulduğunu söyledi.

Şinel, ''Fransa hükümeti bu yasayı 15 Kasım'da çıkardı. O tarihten beri Fransa'ya yapılan Ro Ro seferlerini durdurduk. Ulaştırma Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını sürdürmekte ve Fransa hükümeti ile görüşmekte. Şu anda geçiş belgeleri mevcut değil. Bizde görüşmeler sonunda bakanlıktan gelen yanıta göre hareket edeceğiz'' dedi. Akport Satış Direktörü Mehmet Bosna da, Fransa'nın Toulon şehri ile Tekirdağ arasında yapılan seferlere, Fransa hükümetinin 15 Kasım'da aldığı kararla kısıtlama getirdiğini bildirdi.

Bu kararla, seferlerin geçici olarak durdurulduğunu belirten Bosna, Fransa'nın ülke içerisindeki taşımalara kısıtlama getirdiğini ifade etti. Bosna, ''Fransa'ya giren römork çekicilerinin Fransa plakalı olması istenmekte. Ulaştırma Bakanlığı problemi çözme doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Liman olarak biz bu kısıtlamaya taraf değiliz'' diye konuştu. Tekirdağ'ın Ak Port Limanı'dan Fransa'nın Toulon ve İtalya'nın Trieste limanlarına yaklaşık bir yıldır Ro Ro seferleri yapılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim