• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Fransa'da grev altıncı gününe girdi

Fransa'da grev altıncı gününe girdi
Fransa'da demiryolu işçilerinin çarşamba günü ülke genelinde başlattığı grev altıncı gününe girerken Başbakan Manuel Valls, çalışanların tepkisini çeken reform paketinden taviz vermeyeceklerini açıkladı.

France Info Radyo kanalının sorularını yanıtlayan Valls, "Bu grevin hiçbir faydası yok, 18 aydır sendikalarla müzakere ediyoruz, ülkenin içinde bulunduğu koşullar ve özellikle lise bitirme ve üniversiteye giriş sınavlarının başladığı bir gün grevin sürmesi sorumsuzluk örneği" ifadesini kullandı.

Sendikaların talep ettiği gibi meclise sunulan yasa tasarısının geri çekilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Valls, bununla birlikte tasarının genel kurulda verilecek önergelerde iyileştirilebileceğini söyledi.

Altıncı gününe giren grev nedeniyle ülke içi ve yurt dışı seferleri pazartesi günü de önemli ölçüde aksadı.

Grev, lise bitirme ve üniversiteye giriş sınavlarının bugün başlaması nedeniyle öğrenci ve velileri de yakından ilgilendiriyor. Eğitim Bakanlığı, ulaşım sorunu yüzünden gecikebilecek öğrenciler için esneklik sağlanacağını duyurmuştu.

Hükümet, ülke genelinde ulusal iki farklı demiryolu işletme ve idare şirketini tek çatı altında toplamayı ve biriken borçlardan dolayı tren hizmetlerini serbest rekabet koşullarına açmayı hedefliyor.

Hükümetin konuyla ilgili sunduğu yasa tasarısı, 17 Haziran'da meclis genel kurulunda görüşülecek. Hükümet, demiryolları idaresinin borcunun 40 milyar avroyu bulduğunu belirterek, gerekli önlemlerin alınmaması halinde borcun 2025 yılına kadar 80 milyar avroyu bulacağı uyarısında bulunuyor. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim