• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Fransa'dan Türkiye'ye nükleer teklifi

Fransa'dan Türkiye'ye nükleer teklifi
Fransa'nın yapımını üstleneceği nükleer santral inşaatlarını Türk şirketlerin üstlenmesi yönünde Türkiye'ye teklifte bulundu.

Fransa'dan Türkiye'ye nükleer teklifi

Fransa'nın yapımını üstleneceği nükleer santral inşaatlarını Türk şirketlerin üstlenmesi yönünde Türkiye'ye teklifte bulundu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof.Dr. Alper Akınoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda çalışan yakın bir arkadaşını kaynak göstererek, Fransa'nın yapımını üstleneceği nükleer santral inşaatlarını Türk şirketlerin üstlenmesi yönünde Türkiye'ye teklifte bulunduğunu açıkladı.

İMO Adana Şubesi'nin ev sahipliğinde; Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesi'nce bu yıl 4.'sü organize edilen 'Geoteknik Sempozyumu' devam ediyor. ÇÜ Balcalı Kampusu Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilen sempozyumda konuşan Alper Akınoğlu, bugün Türkiye'nin inşaat sektöründe dünyada çok güçlü bir noktaya ulaştığına dikkat çekerek, dünyanın farklı noktalarında birçok güzel ve modern yapıların altında Türk müteahhitlerin imzası olduğunu anlattı.

SARKOZY NÜKLEER SANTRALLERLE İLGİLİ TEKLİFİNİ TÜRKİYE'YE İLETMİŞ

Akınoğlu, konuşmasında şunları söyledi: "Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan yakın bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla; Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy; 'Farklı bölgelerde yapacağımız yeni nükleer santrallerin inşaatlarını Türk şirketleri üstlensin' şeklinde özetlenebilecek bir teklifi Türkiye'ye sunmuş ve Rusya'da yapılan inşaatları örnek göstermiş. İnşaat sektöründe bu kadar başarılıyken, zemin etütlerinde neden bu kadar geri kaldık? İşte asıl sorgulanması gereken konu bu aslında. Bu eksikliğimizi giderebilmek, halkın zemin konusunda bilinçlendirilmesi mümkün" Bir şehir inşa edilip, belediye meclislerinde imar planları hazırlanırken, bölgedeki mevcut fay hatlarının da dikkate alınması gerektiği uyarısında bulunan Prof. Dr. Akınoğlu, bu kapsamda zemin sağlamlığı yönünden yer altı sularının da dikkate alınmasını istedi.

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim