• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Fransız otomotiv devi Peugeot, İran'a dönüyor

Fransız otomotiv devi Peugeot, İran'a dönüyor
Fransız otomobil firması PSA Peugeot Citroën, İran'a geri dönmek ve eskisinden daha kapsamlı şekilde bu ülkede otomobil imal etmek için görüşmelerini hızlandırdı. Peugeot uluslararası yaptırımlar nedeniyle 2012 yılında İran'daki otomobil üretimini askıya


Tahran'la nükleer anlaşma sağlanmasının ardından şirketten yapılan açıklamada, İran pazarına geri dönmek için İranlı otomobil üretim firması Iran Khodro ile ‘İran'da ortak girişim oluşturulması' amaçlı yürütülen görüşmelerde ilerleme kaydedildiği duyuruldu.

Peugeot'nun Afrika ve Ortadoğu Genel Müdürü Jean-Christophe Quemard imzalı açıklamada, “Viyana'da varılan anlaşma uluslararası yaptırımların kalkmasına imkan sağlıyor. (Yeni durum) Devam eden görüşmelerimizde de önemli bir ilerleme sağlayacak.” ifadeleri kullanıldı.

Eskiden iki şirket arasındaki anlaşmanın Avrupa'dan gelen parçaların birleştirilmesini içerdiğini hatırlatan Quemard, yeni projenin bir otomobilin toptan montajının İran'da yapılmasına imkan sağlayacağını söyledi.

Fransız firmasının İran'daki faaliyetleri, 2012 yılında İran'a yönelik ekonomik ambargonun ağırlaştırılması nedeniyle askıya alınmıştı.

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin) ve Almanya arasında devam eden İran'a uygulanan ambargonun kaldırılmasına imkan sağlayacak nükleer müzakereler, dün sabah anlaşmayla noktalanmıştı. İran'ın nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan ekonomik yaptırımların büyük ölçüde kaldırılmasını öngören anlaşma taraflarca kabul edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim