• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Fransızlar, İDO için nabız yokluyor

Fransızlar, İDO için nabız yokluyor
Fransa'nın nükleer alanında dünyanın sayılı ülkelerinden olduğunu söyleyen Emie, 'Nükleerde Türk yetkililer Fransız şirketlerle çalışmakla ilgilenirse biz hazırız' dedi.

Fransızlar nükleer için hazır, 3'üncü köprü ve İDO için nabız yokluyor

Fransa'nın nükleer alanında dünyanın sayılı ülkelerinden olduğunu söyleyen Emie, 'Nükleerde Türk yetkililer Fransız şirketlerle çalışmakla ilgilenirse biz hazırız' dedi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Türkiye'deki fırsatların Fransız iş dünyasının radarında olduğunu belirterek, Fransız şirketlerinin başta nükleer santral olmak üzere enerji projeleri, İDO özelleştirmesi ve 3. Boğaz Köprüsü ihalesi gibi projeleri takip ettiklerini açıkladı. Reuters'in sorularını yanıtlayan Emie, Fransız şirketlerinin Türkiye'deki tüm enerji projelerini çok yakından izlediğini belirterek, nükleerde Türkiye ile çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

'Bildiğiniz gibi Fransızlar nükleer teknolojide dünyanın en iyilerinden biridir. Ülkemizde 45-50 nükleer santral bulunuyor' diyen Emie, 'Bu sektörle ilgilenen çok büyük Fransız şirketler var. Mesela Areva nükleer santralların kalbini inşa ediyor. EDF ve GDFSUEZ bu alanda görev yapan iki büyük şirket. Bu şirketler Türkiye'de de birçok sektörde faaliyet gösteriyor ve ülkeyi çok iyi tanıyorlar. Nükleer alanında çok önemli bilgi ve teknik yeteneğe sahibiz ve Türk yetkililer Fransız şirketlerle çalışmakla ilgilenirse biz hazırız' diye konuştu.

Yıldız 'kayıtsız kalamayız' demişti

Fransa'nın nükleer santral projelerine olan ilgisine karşılık Enerji Bakanı Taner Yıldız Fransa'nın Türkiye'yi Avrupa Birliği'nde görmek istemediğini belirtirken, bu durumun kendileri için önemli olduğunu söylemiş ve 'Fransa'ya karşı hiçbir şey olmamış gibi davranamayız' ifadesini kullanmıştı.

100 bin kişiye iş veriyoruz

Türkiye ile Fransa arasındaki ticaret hacminin 2010 yılında 12 milyar euro civarında gerçekleştiğini belirten Emie, 2012 yılı için 15 milyar euro hedefinin konduğunu hatırlattı. Türkiye'deki Fransız şirketlerinin 100 bin kişiye istihdam sağladığını belirten Emie, ilginin giderek arttığına da dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim