• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

FSM Köprüsü'nden uçak geçebilecek

FSM Köprüsü'nden uçak geçebilecek
Boeing 737-205 tipi uçak gövdesi 30 Mayıs tarihinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçirilerek Acıbadem- AKASYA “Yeni Nesil Yaşam Kompleksi”ndeki KidZania’ya yerleştirilecek.

Akkök Grubu, Yıldız Holding, Sinpaş ve Doğu-Batı Grubu ortaklığında kurulan AKASYA “Yeni Nesil Yaşam Kompleksi”nde 2013 son çeyreğinde açılacak olan çocuklara özel Keşif ve Eğlence Cumhuriyeti KidZaina’da son hazırlıklar yapılıyor. Kidzania’nın en dikkat çekici bölümlerinden biri olan uçak 29 Mayıs tarihinde İstanbul’a geldi.

 
AKASYA “Yeni Nesil Yaşam Kompleksi”ne karayoluyla transferi sağlanacak uçak, Perşembe günü Gaziosmanpaşa’dan hareket ederek, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçip, yaklaşık olarak saat 16.00 sularında Acıbadem’e ulaşacak. Eğitim ve eğlenceyi bir arada sunan konsepti ile çocuk eğlence sektörünün yıldızı KidZania’nın genel merkezi Meksika’dan getirilen 18.5 metre uzunluğa ve 8.5 ton ağırlığa sahip Boeing 737-205 tipi uçak gövdesi, çocukların gerçek hayatı deneyimleyebilecekleri 60 meslek biriminden birinin parçası olacak. KidZania İstanbul’a gelen çocuklar bu uçağın içine girebilecek, pilot kabinini görebilecekler.
 
KidZania’ya giriş uçak kontuarından
 
4-14 yaş arası çocukların gerçeğin kopyası bir şehirde rol yaparak tüm meslekleri deneyimlemelerini sağlayacak KidZania’ya girişte çocuklar, bu dev uçağın yanından geçerek, uçak kontuarı şeklinde tasarlanmış bilet gişelerinden uçak bileti alacak ve KidZania İstanbul’a giriş yapacaklar.
 
Uçağın, KidZania’nın en çok ilgi gören birimlerinden olduğuna değinen KidZania Türkiye Genel Müdürü Lara Sayınsoy Dorner de “KidZania olarak dokuz ülkede faaliyet gösteriyoruz. Her ülke kültürünün kendine has özellikleri olsa da bütün çocukların hayal dünyasında uçağın ayrı bir yeri var. Pilot kabininde olmak hemen her çocuğun hayali. Bu hayali gerçekleştireceğimiz için çok mutluyuz” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim