• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Fuar'da Türk malı araçlar gövde gösterisi yaptı

Fuar'da Türk malı araçlar gövde gösterisi yaptı
Son 17 yılın en büyük krizini yaşayan Avrupa’nın tam ortasında başlayan Paris Otomobil Fuarı, önceki yılların aksine gösterişten uzak bir şekilde kapılarını açtı.

Dünyanın en çok ziyaretçi çeken fuarında gelişen pazarlara yönelik ekonomik modeller ağırlığını korudu. Kriz yeni model sayısını azaltırken, son birkaç yıldır öne çıkan elektrikli teknolojilere mola verilmesi dikkat çekti.

 
İlk kez 114 yıl önce küçük bir salonda yapılan ve iki yılda bir tekrarlanan Paris Otomobil Fuarı, dün kapılarını açtı. Krizdeki Avrupa’nın ortasındaki fuar, önceki yılların aksine gösterişten uzak başladı. Fuarda Avrupa’dan çok, gelişen pazarlara yönelik ekonomik modeller ağırlığını korudu. Kriz, yeni model sayısını azaltırken, birkaç yıldır öne çıkan elektrikli teknolojilere de mola verilmesi dikkat çekti. Fuarların vazgeçilmezleri arasında yer alan spor otomobiller konusunda ise neredeyse ‘pit stop’ zamanı yani ara verme zamanı gelmişti. ‘Gelecek şimdi’ sloganına sahip Paris’te gelecekten çok bugünü koruma gereğinin hakimiyeti var.
 
Fuar 14 gün açık olacak ve 80′den fazla modele ev sahipliği yapacak. Paris’te ev sahibi Fransız üreticiler olarak Renault’nun yeni Clio ve Clio Grand Tourer, Citroen’in yeni sedan modeli C-Elysse, Citroen DS3 Cabrio, Peugeot 301 ve 208 modelleri ile Dacia’nın yeni Logan ve Sandero modelleri ön plana çıkıyor. Volkswagen’in efsane modeli Golf 7. nesil olarak gün yüzüne çıkarken, Toyota Auris, Auris Touring Sports, Verso’yu fuarda sergiliyor. Ford, ilk olarak Amerika’da tanıttığı Mondeo’yla birlikte Fiesta, yeni modeli Ecosport ve Connect’i fuara taşırken, Hyundai’de i30 3 kapı, 2015 yılına kadar 10 bin adet üretilecek olan ix35 hidrojen ve yeni Santa Fe öne çıkıyor. Seat’ın Toledo ve kardeş modeli Skoda Rapid, Range Rover, Chevrolet Trax, Honda CR-V, Opel Astra sedan, Adam, Volvo V40 Cross Country, Mazda 6, Mercedes Shooting Break, BMW Active Tourer, Audi A3 Sportback, Nissan Terra konsept gibi modeller de fuara gelenleri karşılayan yenilikler arasında bulunuyor.
 
Kriz, üreticileri Türkiye’nin içinde yer aldığı bölge pazarlara yönelik araç geliştirmeye yöneltti. Fransız PSA’nın ürettiği 301 ve C-Elysee, Volkswagen Grubu bünyesinde geliştirilen Seat Toledo ve Skoda Rapid ile Dacia Logan ve C sınıfındaki Opel Astra sedan, fuarın ağırlıklı modelleri arasına girdi. 6 modelin de rekabetinde Türkiye pazarı önemli bir yer tutuyor. Citroen C-Elysee, önümüzdeki ay sonundan, Peugeot 301, kasım başından itibaren satışa sunulurken, VW’nin kardeş modellerinden Skoda Rapid yıl sonundan itibaren, Seat Toledo önümüzdeki martta Türkiye pazarındaki yerini alacak. Logan’ın ise sürpriz bir şekilde 2013′ten itibaren Renault Symbol’ün yerini alacağı belirtiliyor. Astra sedan ise Türkiye yollarına çıkmaya başladı.
 
Türk malı araçlar gövde gösterisi yapıyor
 
Paris Otomobil Fuarı’na ‘Made in Turkey’ araçlar damgasını vurdu. Özellikle Fransız Renault’nun, tüm standını Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında üretilen Clio modellerine ayırması dikkat çekti. Farklı renklerdeki 14 Clio modelinin bulunduğu stantta ayrıca Clio’nun station wagon versiyonu Sport Tourer ilk kez otomobil tutkunlarıyla buluştu. Toyota standında ise Adapazarı’nda üretilen yeni Verso yer aldı. Toyota Türkiye, yeni Verso’nun satışına 2013 yılının ilk çeyreğinde başlayacak. Tofaş’ın ürettiği Fiorino Trekking Nitro da Paris’te sergilenirken Hyundai’nin İzmit’te ürettiği i20 de fuarda ön plana çıkan modeller arasında bulunuyor. Hyundai’nin Türkiye’de üretmeye hazırlandığı yeni A sınıfı otomobilin uluslararası tanıtımının da Türkiye’de yapılacağı açıklandı.
 
Türkiye’ye siparişle gelecek
 
Spor otomobil ikonu Lamborghini, Paris’te yeni Gallardo modelini sergiledi. 10 silindirli 550 beygir güç üreten motora sahip olan Gallardo LP 550, karbon fiberden üretilmiş. Doğuş Otomotiv, otomobili sipariş üzerine ithal edecek.
 
Efsane, yedinci nesle ulaştı
 
C sınıfının kurucu modellerinden sayılan Volkswagen Golf’ün 7. nesli ilk kez fuarda tanıtıldı. Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisinin en önemli yeniliği olan Golf 7, dünyada bugüne kadar 30 milyonun üzerindeki müşteri mirasının üzerine çok değişim geçirmeden geliyor. Yeni VW Golf, ekim sonunda Türkiye yollarına çıkacak.
 
BMW’den aile otomobili
 
BMW standının en ilgi çeken modeli aile otomobili (MPV) konsepti Active Tourer, çok kullanım amaçlı olarak tasarlanmış. 4,53 metre uzunluğa ve 1,56 metre yüksekliğe sahip olan konseptte elektrikli motor seçeneği de düşünülmüş. Active Tourer, bu motor sayesinde 100 kilometrede 2,5 litre yakıt harcıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim