• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

G.Kore'nin tatbikatı Kuzey'i ayaklandırdı

G.Kore'nin tatbikatı Kuzey'i ayaklandırdı
Güney Kore, düşman kardeşi Kuzey'in tüm tehditlerine rağmen bugün gerçek bomba ve mermilerle yeni bir askeri tatbikat yaptı.

Güney Kore'nin tatbikatı Kuzey'i ayaklandırdı

Güney Kore'nin büyük hazırlıklar yaptıktan sonra kara ve havada bugün start verdiği gerçek mermilerle yapılan tatbikat yaklaşık bir saat sürdü.

SAVAŞ UÇAKLARI BOMBA YAĞDIRDI

İki ülkeyi ayıran sınırın 30 kilometre güneyindeki Pocheon bölgesinde icra edilen tatbikatta Güney Kore savaş uçakları bombalar yağdırırken, karada da tanklar bölgeyi topa tuttu. Bu tatbikatın, Güney Kore tarihinde kış mevsiminde gerçekleştirilen en büyük askeri tatbikat olduğu belirtildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak'ın generallerini yanına alarak izlediği tatbikat sırasında yaptığı açıklama Sarı Deniz'deki tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

ORDU ACIMASIZ KARŞILIK VERİR

Lee Myun-bak, "Kuzey Kore kasım ayında Güney Kore'ye ait bir adayı bombalamasına benzer saldırganca bir harekette bulunursa, ordu buna acımasız bir karşılık verecek" dedi.

Kuzey Kore sınırı yakınında görev yapan Kara Kuvvetlerinin ön birliklerinden Kuzey Kore'ye karşı heran uyanık olmalarını isteyen Lee, “Bu ülkede sabrın barışı sağlayacağına inanmıştık, ama bu böyle olmadı” ifadelerini kullandı.

"KUTSAL SAVAŞ HAZIRLIĞI"

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA, “Kuzey Kore Devrimci Silahlı Kuvvetleri, düşmanca eylemlere karşılık vermek amacıyla, nükleer caydırıcılık temelinde, Kore tarzında adil, kutsal bir savaşa hazırlanmaktadır” ifadesi kullandı. Ajans, haberini, Kim Jong-il'in Kuzey Kore Ordusu başkomutanlığına gelişinin 19'uncu yılı dolayısıyla başkent Pyongyang'da düzenlenen törende hazır bulunan Silahlı Kuvvetler Bakanı Kim Young-Chun'a dayandırdı.

OBAMA'YI UYKUDAN ALIKOYAN ÇATIŞMA

Kuzey Kore 23 Kasım'da Güney Kore'nin sınıra yakın bir adasını bombalayarak 2'si sivil 4 Güney Koreli'yi öldürmüştü. Olayda 17 asker ve 3 sivil de yaralanmıştı. Bu çatışma ABD Başkanı Barack Obama'yı da uykusundan uyandırmış, danışmanları Obama'yı 03.55'de (TSİ 10.55) kaldırarak, gelişmeden haberdar etmişti.

Yine 26 Mart'ta deniz hududu yakınlarındaki Baengnyeong adası açıklarında 46 donanma mensubunun öldüğü Güney Kore savaş gemisinin batmasına, Kuzey Kore denizaltısından atılan torpido sebep olmuştu. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim