• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Gabari sınırlaması pazar kaybettiriyor

Gabari sınırlaması pazar kaybettiriyor
TREDER Başkanı Recep Serin, gabari ölçümünde hiçbir toleransın uygulanmamasının, hem treyler üreticilerini hem de kullanıcılarını mağdur ettiğini ifade etti.

TREDER Başkanı Recep Serin, Türkiye’deki, Muayene istasyonlarında, gabari kontrollarında büyük sıkıntı yaşandığını, gabari ölçümünde hiçbir toleransın uygulanmamasının, hem treyler üreticilerini hem de kullanıcılarını mağdur ettiğini ifade etti.

Başkan Serin, Avrupa’da otomotiv sanayine hizmet veren nakliyecilerin kullandıkları araçların yüksekliklerinin, genelde 4 metreyi geçtiğini, fakat bununla birlikte, özellikle sektörün en büyük treyler üreticilerini barındıran Almanya’daki yetkililerin, bu durumu tolere ettiklerinin altını çizdi.

Ulaştırma Bakanlığı’nın, ağır ticari araçlarda yük taşınmasında, azami ağırlık için %5 tolerans tanıdığını, fakat yük taşımada gabari yüksekliğini aşan treylerlere ise % 1 dahi tolerans tanınmadığını ifade eden Serin, ülkemizde Otomotiv sanayinde yük taşımak için kullanılan araçlarda, 4 metre yükseklikte en az %2 tolerans tanınmasının şart olduğunu, fakat bu tolerans tanınmadığı için, Türkiye’deki kontrollarda nakliyecilerin büyük sıkıntıyla karşılaştıklarını belirtmiştir. Serin, bunun yapılabilmesi için mevzuatlarda değişikliğe gerek olmadığına, Avrupa Birliği Yönetmeliklerinden de sapma olmayacağına ve sadece muayene istasyonları ile problemin çözülebileceğine dikkat çekti.

Gabari ölçümlerinde hiçbir tolerans tanınmaması, yabancı nakliyecilerin ekmeğine yağ sürmektedir. Böylelikle, aynı yükleri aynı şartlarda taşıyan yabancı nakliye firmalarıyla Türk nakliye firmaları arasında haksiz rekabet yaratılmaktadır. Türk firmaları, bu nedenle pazar payı kaybetmektedir.

Ülkemizde can ve mal güvenliği için her türlü yasaya büyük önem ve destek veren Treyler Sanayicileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serin, taşıma sektöründe Türk ekonomisini baltalayan bu durumun bir an önce engellenmesi için, Ulaştırma Bakanlığı’nın bir an önce harekete geçerek gerekli düzenlemeleri yapmasının son derece önemli olduğunu vurgulamıştır.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim