• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Gagarin'in uçak kazasının sırrı ortaya çıktı

Gagarin'in uçak kazasının sırrı ortaya çıktı
Uzaya uçan ilk insan Sovyet kozmonotu Yuri Gagarin’in hayatını kaybettiği uçak kazasının sırrı 45 yıl sonra ortaya çıktı.
Gagarin’in dostu kozmonot Aleksey Leonov, bir başka uçağın bulutlu hava ortamında yanlış manevra yapması sonucunda Gagarin’in uçağının düştüğünü iddia etti. 27 Mart 1968 yılında Vladimir bölgesinde düşen uçakta bulunan Gagarin ve pilot arkadaşı Vladimir Seryogin hayatını kaybetmişti.
 
Moskova’da gazetecilere 45 yıllık sırrı açıklayan Leonov, “Gagarin’in ölümüyle ilgili hakikatı konuşmak için 20 yıl mücadele ettim. Kazayla ilgili resmi yazıda belirtiliyor ki, Gagarin’in uçağı ani manevra yaptı ve düştü. Mürettebat hayatını kaybetti. Bu saçma!” dedi.
 
Açıklanan gizli belgelere atıfta bulunan Leonov, “İşin asıl ise farklı, Gagarin ve Seryogin’in bindiği uçak 27 Mart 1968’de havadayken, o bölgede izinsiz şekilde Su-15 tipli başka bir uçak ortaya çıktı. Uçak Jukovski askeri havaalanından kalkmıştı. Pilot rejimi ihlal ederek 450 metreye yüksekliğe kadar çıktı. Gagarin’in uçağına 10-15 metre yakınlığında uçarak bulutlu semada onun (Gagarin) uçağını virile soktu, daha doğrusu saatte 750 kilometre hızıyla derin bir virile düşme söz konusu. Gagarin’in uçağı bunun sonucunda yere düştü. Bunları ben biliyorum, bana tanıklar anlattı. Bu anlattıklarım iddia değil, Gagarin’in ölümünün asıl nedeni. Bu söylediklerimi kazayı araştıran komisyonun açıkladığı gizli sonuç belgesi kanıtlıyor. Burada gizli saklı bir şey yok.” dedi.
 
Bazı ilgili bürokratların kazanın asıl nedenini açıklamakta ihmalkar davrandığını iddia eden Leonov, “Gagarin’in ailesinin gerçeği öğrenmesinden yanayım.” şeklinde konuştu.
 
“Gagarin’in ölümüne neden olan söz konusu uçağın pilotunun kim olduğu şeklindeki soruya Leonov, “Bana bu sırrı açıklamam için bir şartla izin verdiler: Pilotun ismini vermemek şartı. Şuanda pilotun yaşı 80 ve sağlık durumu çok ağır. Ben onun ismini vermemek hususunda söz verdim.” yanıtını verdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim