• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Galip Öztürk, başarısının sırrını açıkladı

Galip Öztürk, başarısının sırrını açıkladı
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, başarısının sırrını açıkladı.

Galip Öztürk: Çalışmayı öğrendim, tembelliği değil

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, başarısının sırrını açıkladı.

İçerik ve program açısından Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen Etkileşim ve Gelişim Kampı 13-16 Ekim tarihleri arasında Polonezköy Legend Hotel’de gerçekleştirildi. Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, çocukluğundan iş hayatına doğru giden süreci katılımcılarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

“Gelecek Bizimle Daha Güzel Olacak” sloganıyla yola çıkan 14 farklı il ve 34 farklı üniversiteden yaklaşık 50 kulübü bünyesinde barındıran Türkiye’nin en aktif öğrenci kulüpleri birliği olan 3İK (Türkiye İş ve Kariyer Kulüpler Birliği), ‘Etkileşim&Gelişim Kampı’nı Polonezköy Legend Hotel’de gerçekleştirdi. 4 gün süren etkinlikte ekip ruhunu körükleyen eğlenceli aktiviteler, kulüplerin ve şirketlerin projelerini bir birleriyle paylaştığı kulüpler ve şirketler arasında bire-bir görüşmeler, interaktif şirket sunumları, yaratıcılığın doruklara çıktığı ekip çalışmaları gerçekleştirildi.

Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen sempozyumda bir katılımcılara bir konuşma yapan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, başarı öyküsünün kaderinin beklenmedik olaylar karşısında örgütlendiği ilginçliklerle dolu olduğunu söyledi.

Öztürk, zaman içerisinde yaşadıklarından aldığı derslerle bugünlere kadar geldiğini anlatırken, yolcu taşımacılığı sektörüne Olimpiyat Şampiyonu yenilmez güreşçi Mustafa Dağıstanlı’nın yanında çalışarak girdiğini ifade etti. Çok çalışmak zorunda olduğunun bilincinde, her türlü fedakarlığı yaptığını anlatan Öztürk, tahsil hayatının yarıda kalmasının yaşattığı duyguyla önce köyüne bir ilkokul yaptırdığını söyledi.

Sektörle buluşma

Kendisine destek veren, yardımcı olan herkese vefa borcu duyduğunu ve onlarla ilişkisini kopamadığını açıklayan Galip Öztürk, bugün 1200 otobüsle hizmet yarışını sürdürdüklerini anlattı: “Yaptığımız iş hizmet işi… İlk bayan hostesi, otobüste kek, kurabiye gibi ikramları ilk başlatan Metro’dur… Çünkü bilirsiniz, biz yolcularımıza konuğumuzsunuz deriz ve onun gereğini yerine getiririz… Bu farklılık, başka farlılıkları da beraberinde getirince, halkımız Metro’ya güven duymaya başladı.”

Başarıyla besleniyorum…

Galip Öztürk, konuşmasında kendisi için belirleyici olan noktalara da değindi: “Hayatımda kimseye yukarıdan bakmadım… Kazandığımı hep paylaşmayı ilke edindim... Dürüstlüğe çok önem verdim… Okuyamadım ama benim gibi okuma imkanı olmayan çocuklar için köylere, kasabalara onlarca okulu, yurdu yapmayı yüce rabbim genç yaşımda bana nasip etti. Kimseyi hayatım boyunca kıskanmadım. Parayla değil, başarılarla mutlu olduğumu çok genç yaşta öğrendim. İnsanın kendisini aşması gerektiğini, ego denen şeyin, insanın kurdu olduğunu keşfedeli çok zaman oldu...

Başarılı olmanın temel kurallarından birinin, yaptığınız ya da yapacağınız işte fark oluşturmak olduğunu keşfettim. Ben bilmiyordum ama şimdilerde buna inovasyon deniyormuş, bunu da öğrendim. Meğerse benim hayatım boyunca yaptığım şeyin bilimsel bir adı da varmış… Bilginin çok değerli olduğunu, bilgiyle tecrübenin birleşmesinden, büyük başarıların geleceğini kavradım. Böyle olunca da ortaya, 20 yıl gibi kısa bir sürede, Metro Holding’i çıkardık. Çıkardık diyorum, çünkü muavininden, hostesine, muhasebecisinden, sekreterine kadar herkesin bu başarıda payı var. Hepsine, bana bu dünyada, başarıyı yakalamamda yardımcı oldukları için minnettarım. Hayata nasıl baktığımı ve nasıl algıladığımı sizlere anlatması bakımından, başarımın, ticari yönüyle birlikte, manevi yönünü de biraz anlatmam lazım sanıyorum…”

Hedef 100 okul

“Aynı anda 5 evde oturamayacağıma, 10 arabaya binemeyeceğime göre, bana herkes kadar para lazım. Kazandığımı üst üste yığmak yerine, paylaşmayı tercih ediyorum” diyen Öztürk, ticaretin kuralının, kazandığını paylaşmaktan, Allah yolunda harcamaktan geçtiğini belirterek “Bugün 45 yaşında genç bir işadamı olarak kazandığımı, kimsesiz çocuklara yuva, dağ başlarında okul, bu ülkenin sınırları içinde ve dışında camiler, yollar, köprüler yaptırarak harcıyorum” diye konuştu.

Öztürk, hedeflerini de açıkladı: “Birincisi, bir gün, bu ülkenin en çok vergi veren mükellefi olmak istiyorum… Şimdilerde 25’i bulan okul sayımın ise, 100’e ulaşması ikinci büyük hedefim…”

3İK Etkileşim&Gelişim Kampı

3İK (Türkiye İş ve Kariyer Kulüpler Birliği) geçen yıldan farklı olarak sosyal projelerin de yer aldığı ve Kızılay’ın sosyal ortak olarak katıldığı kampta, 25 projenin birçok üniversitede hayata geçmesi hedefiyle kulüp yetkilileri ile ortak çalışmalar başlattı. Bunun dışında şirketlerin isteklerine ve hazırlıklarına göre değişik aktivitelerin de gerçekleştirildi.

Kampın birinci günü, kulüp yöneticilerinin tanışıp, etkileşimin gerçekleştiği organizasyonda outdoor aktivitesi, şirketlerin sunumları, ekip çalışmaları, özel söyleyişiler, sosyal projeler ve sıra dışı oyunlarla kulüplerin ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlanarak, organizasyonun amacı olan “Etkileşim&Gelişim” gerçekleştirildi.

Kampta uygulanan anket sonuçlarına göre artık kulüplerin üniversite programlarında, şirketlerin klasik sunumlarının pek ilgi görmediği, bunun yerine öğrencilere özel olarak hazırlanan ve öğrenciler için samimi, doğal ve şeffaf olan şirket sunumlarının öğrenciler tarafından daha ilgi gördüğü sonucu çıktı. Kampın sonunda 3İK Genel Koordinatörü Erdoğan Gül 3 İK kampının yeni sloganını açıkladı: “Gelecek Sizinle Çok Daha Güzel Olacak!”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim