• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Galip Öztürk'e 75 yıl hapis cezası istendi

Galip Öztürk'e 75 yıl hapis cezası istendi
Suç örgütü kurmak iddiasıyla açılan davada savcı mütalaasını açıkladı. Galip Öztürk'ün 75 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İş adamı Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 70 sanığın yargılandığı "suç örgütü" davasında duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Cengiz Kaya ve Erdem Yücel ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

GALİP ÖZTÜRK'E 75 YIL İSTEMİ
 
Duruşmada Savcı Fuzuli Aydoğdu esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yetkili olmadığı iş için yarar sağlama, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, hakkı olmayan yere tecavüz, yağma, tehdit, gizliliğin ihlali" suçlarından 26 yıldan 75 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
 
EMEK İÇİN 3 YILA KADAR HAPİS İSTENİLDİ
 
Davanın sanıklarından Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek'in ise "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmekö suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi.
 
METRO'DA 12 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR
 
Davanın sanıkları arasında Metro Grubu'nun çok sayıda üst düzey yöneticisi yanı sıra eski milletvekilleri Mustafa Baş, Fatih Öztürk, M. Mustafa Açıkalın, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Yüksel Baki, emekli general Rauf Altınok, Samsun Ayvacık Belediyesi Başkanı Mustafa Belur, Avukat Vasfi Sedat Küçükyılmaz, Av. Ömür Alagöz gibi isimler yer alıyor.
 
Bünyesinde çok sayıda şirket bulunan Metro Grubu bünyesinde doğrudan 12 bin, dolaylı olarak 25 bin kişi çalışıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim