• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Garsonların yerini Drone'lar alacak

Garsonların yerini Drone'lar alacak
İnsansız hava araçları gelişen teknolojiyle hayatımızın her alanına girmeye devam ediyor. Singapurlu bir firma Drone'ları restoranda servis elemanı olarak kullanmaya başladı

2014 yılında damgasını vuran teknolojilerden olan dronelar garsonları da işinden edecek gibi gözüküyor. Aslında uzun süredir üzerinde çalışılan bu insansız hava araçları, 2014 yılında son kullanıcıya daha kolay ulaşmaya başladı. Bugün kişisel kullanım için her bütçeye uygun çeşitli insansız hava araçları mevcut.

Tabii ki gelişen yeni bir teknoloji mevcut sektörleri ve iş alanlarını da etkiliyor. Amerika’da Amazon ve Dominos’un Drone’lar ile siparişleri ulaştırma projeleri ve denemeleri, Fransa Posta Servisi’nin bazı postaları dronelar ile vatandaşlara ulaştırma projesi bunlara örnek olarak gösterilebilir.

drone2.jpg

Bu örneklerin en yenisi ise Singapur’da restoranların içinde servis aracı olarak drone kullanılmaya başlaması. Singapur merkezli Infinium Robotics tarafından geliştirilen Drone’lar ile yine Singapur’da hizmet veren Timbre @ The Substation isimli mekan droneları siparişleri götürmesi ve boş, kirli tabakları getirmesi için kullanıyor.

Infinium Robotics CEO’su Woon Junyang’ın aktardığı bilgilere göre drone’lar tamamen özerk hareket ediyor ve çevreyi sürekli kontrol eden sensörlere sahip. Böylece restoran içinde hareket eden garsonlar ve diğer dronelarla çarpışma manevralarla önleniyor.

drone3.jpg

Ancak drone’ların tabakları masaya yerleştirmesi elbette söz konusu değil. Siparişler ve kirli tabaklar yine bir garson yardımıyla drone üzerine yerleştiriliyor ve alınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim