• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Gasitaly, ciplere tüp takacak

Gasitaly, ciplere tüp takacak
Gasitaly Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdal (sağda), Daniele Boaretto (ortada) ve Nurullah Taç, Cadillac Escalade hakkında bilgi verdi.

GASİTALY, CİPLERE TÜP TAKACAK

Gasitaly Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdal (sağda), Daniele Boaretto (ortada) ve Nurullah Taç, Cadillac Escalade hakkında bilgi verdi.

Bu gelişmeleri dikkate alan sıralı otogaz sistemleri markası Gasitaly, Türkiye'de spor ve lüks araçları LPG'li yapmayı hedefliyor. Gasitaly Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdal, LPG sektöründe faaliyet göstermenin, insanlara daha ekonomik ulaşım imkanı sunmanın yanı sıra daha çevreci yakıt kullanımının yaygınlaşmasını sağladığını ifade etti. 2011'de pazar ikinciliğine yükselmeyi hedeflediklerini vurgulayan Akdal, "Bizim hedefimiz, lüks ve spor otomobil kullanıcılarının otogaz sistemi olmak." dedi.

Türkiye'de Emrah, Coşkun Sabah, Aysun Kayacı, Deniz Seki ve Esin Maraşlıoğlu LPG'li araç kullanıyor. Dünyada ise İngiltere Kraliçesi Elizabeth ile büyük torunu ve onun Kanadalı eşi Autumn Kelly, futbolcu Andy Townsend'ın otomobili LPG'li. Şirket, 4 silindirli standart bir aracın sıralı otogaz LPG dönüşümünü montaj ve projesiyle KDV dahil 1.200 liraya 10 taksitle gerçekleştiriyor. Akdal, Gasitaly'nin Türkiye'deki 3,5 milyar liralık otogaz pazarını hedefleyerek sektöre hızlı giriş yapan şirketlerden birisi olduğunu dile getirerek, "Ferrari, Cadillac, Porsche gibi lüks segmentteki otomobiller, hedeflediğimiz araçlar arasında yer alıyor. Bu yıl sonunda Gasitaly S.r.l ve ona bağlı olan Ekipgaz Ltd. ve Euro Autogas şirketlerinde toplam ciro hedefimiz 20 milyon Euro'dur." şeklinde konuştu. Gasitaly İtalya Satış Müdürü Daniele Boaretto da Türkiye'nin sektör için çok aktif bir pazar olduğuna işaret etti. Boaretto, "Türkiye, dünyada 2,5 milyon LPG'li araçla yıllık 400 bin dönüşümle dünya ikincisi. LPG istasyonlarının sayısına ve yaklaşık 7 bin 500 özel LPG dağıtıcısı ile dünya birincisi. Bu sebeple Türkiye'yi birinci pazar hedefi olarak görüyoruz." dedi. 2009 başında dünyada 14 milyon LPG'li araç bulunuyor. Türkiye'de ise bu rakam 2,5 milyon. İtalyan firmanın ürünlerini pazarlayan Ekipgaz Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Taç da, Türkiye'nin 40 milyar dolar akaryakıt ithalatı yaptığını ifade ederek, "Sürekli gündemimiz cari açık. LPG'ye geçişle 10 milyar dolar tasarruf sağlanır." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim