• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

"Gaza's Ark" sonbaharda denize açılıyor

"Gaza's Ark" sonbaharda denize açılıyor
İsrail'in Gazze'deki ablukasını kırmayı amaçlayan "Gaza's Ark" adlı tekneye yönelik saldırılara karşın, teknenin sonbaharda denize açılması planlanıyor.

Gazze'deki ablukayı kırmak için kurulan uluslararası komitenin koordinatörü Zaher Birawi, yaptığı açıklamada, "Tekneye geçen ay yapılan saldırının kendilerini yıldırmayacağını, Gazze'deki ablukayı kırmak için barışçıl tüm yolları denemeyi sürdüreceklerini" söyledi.

Birawi, Gazze ablukasını içerden kırmayı hedefleyen ve Gazze limanına demirli haldeyken 29 Nisan'da "henüz tanımlanamayan patlayıcı bir maddeyle" hasar gören "Gaza's Ark" isimli teknenin onarılmasının 6 ila 8 hafta süreceğini anlattı. Londra'da yaptıkları toplantı sonrası teknenin eylül ayının ikinci yarısında denize açılmasına karar verdiklerini ifade eden Birawi, teknedeki zararın onarılmasının 30 bin sterline mal olacağını dile getirdi.

Tekneye yapılan saldırıyla ilgili soruşturma açıldığını ve bu soruşturmanın sonucunu beklediklerini söyleyen Birawi, "Amacımız yasa dışı olan İsrail ablukasını delmek ve dünyanın dikkatini çekmek. Bu yasa dışı ablukaya son vermek için denizden Gaza's Ark ile karadan ise oluşturduğumuz konvoylarla kampanyalarımıza devam edeceğiz. Gazze halkı için bir şeyler yapmak konusunda umutluyuz. Umudumuz olmazsa, hiçbir şeyimiz olmaz" diye konuştu.

Gazze'de yaşayan Filistinliler ve uluslararası kuruluşların desteğiyle inşa edilen "Gaza's Ark" teknesiyle, Filistin ürünlerini dünyaya ulaştırmak, böylece İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı delmek amaçlanıyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim