• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Gaziantep teknesi Birecik'te hizmete girdi

Gaziantep teknesi Birecik'te hizmete girdi
İzmir'den, karayoluyla yapılan uzun bir yolculuğun ardından Gaziantep'e getirilen tekne, dün yapılan çalışma ile Birecik Baraj Gölü'nde demirli bulunan 'Kumla' vapuruna yakın bir bölgeden suya indirildi.

Gaziantep teknesi Birecik'te hizmete girdi

İzmir'den, karayoluyla yapılan uzun bir yolculuğun ardından Gaziantep'e getirilen tekne, dün yapılan çalışma ile Birecik Baraj Gölü'nde demirli bulunan 'Kumla' vapuruna yakın bir bölgeden suya indirildi.

'Gaziantep' isimli tekne, bugün de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili adayı Hüseyin Çelik ve beraberindekiler tarafından hizmete açıldı ve basın mensuplarına tanıtıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, açılış töreninde, daha önce suya indirilen 'Kumla' vapurundan sonra 'Gaziantep' teknesinin de suya indirilerek turistlerin hizmetine sunulduğunu, sırada ise su sporları merkezinin kurulması olduğunu söyledi.

Hüseyin Çelik, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Gaziantep'e gönderilen teknenin, turizm alanında önemli işler yapacağına inandığını ifade etti.

'Gaziantep' isimli teknenin, 'Kumla' vapurundan iki kat daha hızlı olduğuna işaret eden Hüseyin Çelik, ''Sürat asrında yaşıyoruz. 4-5 saat süreyle Zeugma'ya, Rumkale'ye git devri bitti. Buraya çok daha hızlı tekneleri getirme düşüncemiz var. Bizi izlerseniz, inşallah bunları da beraber göreceksiniz'' diye konuştu.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da bir sanayi kenti konumunda bulunan Gaziantep'in turizm alanında da gelişmesi ve hak ettiği payı alabilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

''Gaziantep'e deniz getirilmiştir'' diyen Vali Kamçı, ortak akılla hareket ederek, Gaziantep'in turizmden de hak ettiği payı alabilmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Kamçı, dünyanın en büyük mozaik müzesinin Gaziantep'te olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

''Gaziantep Mozaik Müzesi'nin resmi açılışı yapılmadı ama hizmet vermeye başladı. Sanırım, bir iki ay içerisinde sayın Başbakanımız tarafından açılışı yapılacak. Amacımız, ortak akılla hareket ederek, sanayi kenti olan Gaziantep'i turizm alanında da hak ettiği yere getirebilmek.''

Vali Kamçı, turizme hizmet etmek amacıyla yeni teknelerin Gaziantep'e getirileceğini, miadını dolduran 'Kumla' vapurunun da Zeugma Antik Kenti Kazı Alanı'na yakın bir bölgede demirleyerek lokanta olarak hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 'Gaziantep' teknesi törenle hizmete girdi.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili adayı Çelik'in yanısıra, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Derya Bakbak, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim