• BIST 9605.39
  • Altın 2481.326
  • Dolar 32.5027
  • Euro 34.6119
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Gaziantepin Fransadan aldığı ikinci el tramvaylar sefere hazırlanıyor

Gaziantepin Fransadan aldığı ikinci el tramvaylar sefere hazırlanıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 28 tramvayın bakım ve onarım süreci devam ediyor

Yaklaşık 1 yıl önce Asım Güzelbey’in başkanlığı döneminde alınan ve Gaziantep’e getirilen tramvayların modernizasyonlarının ne zaman tamamlanarak seferlere başlayacağı merak konusu.

Fransa’nın Rouen bölgesinden getirilen 28 adet tramvay Gaziantep’te modernizasyonu devam ediyor. Bakım ve test uygulamaları süren tramvayların modernizasyon sürecinin ne kadar süreceği bilinmiyor. Raylı ulaşıma büyük katkı sunması umuduyla alınan tramvaylar Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Depo alanında bekletiliyor. İkinci el olması nedeniyle eleştirilen tramvayların bakımları tamamlandıktan sonra hizmete girmesi ve özellikle ulaşımda yoğunluk olan sabah ve akşam saatlerinde toplu taşımaya nefes aldırması bekleniyor.

TRAMVAYLAR GÜZELBEY DÖNEMİNDE FRANSA’DAN ALINMIŞTI

Rouen’da, 2012 senesinde yeni nesil vagonların hizmete girmesiyle birlikte, kullanımlarına son verilen eski tramvay vagonları, kimi rivayetlere göre 5 milyon Euro kimi rivayetlere göre ise 7 milyon 700 bin Euro karşılığında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmıştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, seçimden iki ay önce Fransa’dan aldığı tramvaylar hem eski olması hem de yüksek enerji sarfiyatının ekstra maliyet getirecek olması nedeniyle çok eleştirilmişti. Alındığı tarihte modernizasyon işlemlerine başlanan tramvayların bakım çalışmaları hala devam ediyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim