• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Gazipaşa, Anamur'un avrupa kapısı oldu

Gazipaşa, Anamur'un avrupa kapısı oldu
Amsterdam-Gazipaşa uçuşlarının başlamasıyla Hollanda'daki Anamurlular, 5 saatlik yolculukla memleketlerine ulaşma imkanına kavuştu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan Antalya'nın Gazipaşa ilçesine uçuşların başlamasıyla, bu ülkede yaşayan Anamurlular, 5 saatte memleketlerine ulaşma imkanına kavuştu.

Amsterdam'da Türklere yönelik içecek bayiliği yapan İbrahim Güngör ve Hollanda devlet televizyonu NCRV'de yönetmen olarak çalışan eşi Alie Hurink, 3 buçuk saat süren uçak yolculuğuyla Gazipaşa Havalimanı'na, 1 buçuk saatte de Anamur'a ulaştılar.

İbrahim Güngör, ailesiyle birlikte her yıl tatilini memleketi Anamur'da geçirdiğini belirterek, "Önceki yıllarda Antalya Havalimanı'na iniyor, oradan da Anamur'a 5 saatte geliyorduk. Yolculuğumuz 9 saati buluyordu. Ancak bu yıl Gazipaşa Havalimanı'na uçuşların başlamasıyla bu süre 5 saate düştü. Ayrıca havalimanından çıkış da kısa sürdü. Çok memnun olduk" dedi.

Güngör, uçuşların başka Avrupa ülkelerine de yapılması halinde Anamur-Avrupa arasında gidip geleceklere büyük kolaylık olacağını ifade ederek, "Yolların da tamamlanmasıyla Gazipaşa Havalimanı'nın daha yoğun kullanılacağını düşünüyorum. Bu hava limanı 85 kilometre mesafedeki Anamur-un Avrupa-ya açılan kapısı oldu. İlçemizin turizmine de önemli katkılar sağlayacaktır. Bir Anamurlu olarak bu gelişme beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Güngör'ün eşi Alie Hurink de, 20 yıldır yaz tatillerinde Anamur'a geldiklerini belirterek, son birkaç yılda ulaşımda büyük gelişme yaşandığını, bundan da çok memnun kaldıklarını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim