• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Gazipaşa, en yoğun dönemini yaşayacak

Gazipaşa, en yoğun dönemini yaşayacak
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuruların ardından gerekli izinler alındığı takdirde 2012 yılında Gazipaşa Havalimanı en yoğun dönemini yaşayacak.

SHGM'NİN VERECEĞİ KARARI BEKLİYORLAR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuruların ardından gerekli izinler alındığı takdirde 2012 yılında Gazipaşa Havalimanı en yoğun dönemini yaşayacak.

Gazipaşa Havalimanı için ciddi bir talep patlaması yaşandığını söyleyen Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Hayriye Argun, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) şartları çerçevesinde yapılan başvurular olumlu sonuçlar doğurursa 2012 yılında Gazipaşa Havalimanı en yoğun dönemini yaşayacak. Hatta benim bildiğim firmalardan bir tanesi haftanın 4 gününde 6 sefer düzenlemeyi planlıyor. Bu doğrultuda SHGM’ye başvuru gerçekleştirdiler. Bunun gibi 3-4 firma daha başvurunun sonuçlanmasını bekliyor. Özellikle Alanya'nın doğu bölgesindeki oteller bu durumdan oldukça faydalanacaklar” dedi.

"ÖGER TUR’DAN 30 BİN KOLTUK TALEBİ VAR"

Gazipaşa Havalimanı konusunda bu sene ciddi gelişmeler kaydedildiğini söyleyen Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Burhan Sili, "Thomas Cook firması önümüzdeki sene uçuşlarını daha da arttıracak. Ayrıca Öger Tur'un da 30 bin civarında bir koltuk talebi var. Hollanda pazarından da talepler olduğunu biliyoruz. Birçok pazardan Gazipaşa Havalimanı konusunda olumlu adımlar atılıyor" dedi.

"KAZANAN TURİZMCİLER OLACAK"

Alanya'da faaliyet gösteren çoğu seyahat acentesinin SHGM’ye başvuruları olduğunu söyleyen Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan, "Bu firmalar 2012 senesinde Gazipaşa Havalimanı'na charter uçuşlar düzenlemek istiyorlar. SHGM ise bu başvuruları şu anda değerlendirme aşamasında bekletiyor fakat zannediyorum büyük bir kısmı kabul edilecek ve Gazipaşa Havalimanı önümüzdeki sene daha faal bir şekilde kullanılabilecek" dedi. Hollanda, Rusya, İsveç, Almanya gibi ülkelerin Gazipaşa Havalimanı'nı kullanmak istediklerine değinen Bozdoğan, Sadece Avrupa ülkelerinin değil Romanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi Doğu Bloğu ülkelerinin de zamanla bu havalimanına ilgi göstereceklerini belirtti. Gazipaşa Havalimanı'nın öngörüldüğü şekilde kullanıma başlanmasıyla sadece Alanya'ya gelen turist sayısının yüzde 20 oranında artacağına değinen Bozdoğan, "Bu da Alanya'daki konaklama ücretlerine yansıyacaktır ve kazanan yine turizmciler olacaktır" dedi.

"DOĞU OTELLERİ KAZANACAK"

Kış döneminde de Alanya'ya müşteri getirecek acenteler olduğuna değinen Mahmutlar Otelciler Derneği (MODER) Başkanı Ekrem Er, "Doğu bölgelerinde bulunan oteller daha düşük fiyatlardan anlaşma yapıyor hem de sezonu daha kısa oluyor. Bizler de Gazipaşa Havalimanı'nı kullanmak için Hollandalı ve Alman acentelerle flört ediyoruz. Bu havalimanı çalışmaya başlarsa bu işten en çok Alanya'nın doğu tarafındaki oteller fayda görecek" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim