• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Gazipaşa Havaalanı apron ve pist bekliyor

Gazipaşa Havaalanı apron ve pist bekliyor
Pegasus, 31 Aralık'a kadar gerçekleştirdiği 17 İstanbul-Gazipaşa-İstanbul uçuşunda 2 bin 306 yolcu taşıdı. Ortalama 135 yolcu sayısına ulaşan Pegasus'a gösterilen ilgi, havalimanının apron ve pist ihtiyacını yeniden gündeme getirdi.

 

Pegasus, Boeing 737-800 tipi uçağıyla İstanbul-Gazipaşa seferlerini 17 Aralık'ta 155 yolcusuyla başlatmıştı. Halen haftada dört seferle uçuşlarını sürdürerek, Alanya'yıİstanbul aktarmalı olarak Türkiye ve dünyada 41 noktaya bağlayan Pegasus'un her seferinde yolcu ortalaması 135'e ulaştı. 189 kişilik uçaktaki bu rakam, kış dönemine rağmen çok iyi bir seviye olarak kabul ediliyor.
 
PES ETMESİNDEN KORKULUYORDU
 
Pegasus'un, 31 Aralık 2012 tarihine kadar 17 seferde toplam 2 bin 306 yolcusunun bulunduğu bildirildi. Uçuşlara Alanya ve Gazipaşa halkının yanı sıra Anamur'dan da ilgi yoğun. Yerleşik yabancıların da tercih ettiği Pegasus, yolcu sayısından memnun. Pegasus seferleri başladığında kimi çevrelerce "Yolcu sayısı az olur, Pegasus seferlerini durdurur" yorumları yapılmıştı.
 
PEGASUS Havayolları, Boeing 737-800 tipi uçağıyla İstanbul-Gazipaşa seferlerini 17 Aralık 2012 tarihinde 155 yolcusuyla başlatmıştı. Halen haftada dört seferle uçuşlarını sürdürerek, Alanya'yı İstanbul aktarmalı olarak Türkiye ve dünyada 41 noktaya bağlayan Pegasus'un her seferinde yolcu ortalaması 135'e ulaştı. 189 kişilik uçaktaki bu rakam, kış dönemi dikkate alındığında çok iyi bir seviye olarak kabul ediliyor. Pegasus'un, 31 Aralık 2012 tarihine kadar 17 seferde toplam 2 bin 306 yolcusunun bulunduğu bildirildi. 
 
Uçuşlara Alanya ve Gazipaşa halkının yanısıra Anamur'dan da ilgi yoğun. Yerleşik yabancıların da tercih ettiği Pegasus, yolcu sayısından memnun. Pegasus seferleri başladığında kimi çevrelerce "Yolcu sayısı az olur, Pegasus seferlerini durdurur" yorumları yapılmıştı.
 
'BU ORTALAMA ANTALYA'DA YOK'
 
Gazipaşa Belediye BaşkanıCemburak Özgenç, Pegasus'un ulaştığı 135 yolcu ortalamasının Antalya Havalimanı'na inen uçakların çoğunda olmadığını söyledi. Pegasus uçaklarının ölü sezonda bile dolu olmasının kendilerine yaz için ipucu verdiğini vurgulayan Özgenç, "Bu yolcu ortalaması, bu havalimanının büyüdükçe daha çok kişi tarafından kullanılacağını gösteriyor. Şu anda Ulaştırma Bakanlığı terminal binasının büyütülmesine izin verdi.
 
Ancak biz özellikle apron ve pistin uzatılması konusunda da gelişme bekliyoruz. Yaz seferlerinin daha rahat planlanması ve daha çok yolcunun gelmesi için bu şart. Çünkü, elinizde 30 kişilik minibüsünüz varsa, 30 yolcuya ilişkin plan yaparsınız. 50 kişilik minibüsünüz varsa 50 kişiye ilişkin plan yaparsınız.
 
Özellikle acil olarak apron büyümezse, yazın sıkıntı yaşanır ve havalimanı ihtiyaca cevap veremez. Alanya artık Bodrum gibi, İstanbul, Ankara ve diğer büyük şehirlerden yerli turistleri ağırlamak istiyor. Alanya'da yerli turist hareketinisağlayacak olan da Gazipaşa Havalimanı'dır. Alanya'nın bu yaz yabancıların yanısıra yerli turistleri de ağırlayabilmesi için havalimanının yaza kadar hazırlanması gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
TÜRSAB: YAZIN YER BULAMAYACAĞIZ
 
Gazipaşa Havalimanı’nın, bölgenin yurt dışına açılan kapısı olduğunu söyleyen Türkiye Seyahat AcentalarıBirliği(TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Görüştüğüm yetkililer, Pegasus'un 31 Mart'tan itibaren sefer sayısını haftanın her gününe yayacağını bildirdiler. Bu da yaşanan yoğunluğun bir göstergesidir. Yaz döneminde Pegasus uçağında yer bulamayacağız" dedi.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in "Uçak Antalya’ya inerse Alanya’ya kampa gitmem" açıklamasına dikkat çeken Çavuşoğlu, "Uçak Gazipaşa Havalimanı’na indi ve Galatasaray da kampı Alanya’da yaptı. Aynı durum turist için de geçerli. Uçaklar Gazipaşa’ya inerse, turist de bol olur" şeklinde konuştu.
 
'GAZİPAŞA'DAKİ İKİ SORUN ÇÖZÜLMELİ'
 
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği(ALTİD) Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan ise "Gazipaşa-İstanbul uçuşları, gayet iyi gidiyor. Ortalama 135 yolcu, çok olumlu bir gelişmedir. Kış döneminde 135 yolcuyla yapılan uçuşlar, hem şirket açısından, hem bölge insanı açısından sevindirici. Bölge insanı, Pegasus'un uçuşlarına daha fazla ilgi gösterirse, başka havayolu şirketleri de bu havalimanına uçuş düzenler. Havalimanının en büyük sorunları apron ve pist. Bu ikisorunun giderilmesi için elbirliğiyle çalışmalıyız" dedi.
 
'GAZİPAŞA'YI HİÇBİR LOBİ ENGELLEYEMEZ'
 
ICF Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Holding Turizm Grubu Başkanı Serhat Çeçen, Turizm Güncel adlı internet haber sitesinde yer alan röportajında Gazipaşa Havalimanı'na ilişkin bir soruya da yanıt verdi. Çeçen, Gazeteci Eda Özsoy'un "Gazipaşa Havalimanı bu yıl tarifeli uçuşlar bakımından hizmete girdi. Kimi çevreler Antalya Havalimanı'ndaki menfaatleriniz için Gazipaşa aleyhinde sizi lobi yapmakla suçluyor. Bu eleştirilere cevabınız nedir?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:
 
"Gazipaşa bu sene 60–70 bin yolcu ağırladı. Demek ki çalışmıyor denilen havalimanı aslında çalışıyor. Unutmayalım ki devletin burada kardan pay alan bir yapısı var. O havalimanının kar etmesi lazım ki kamu da faydalansın. Bu kadar deneyimli bir idare bindiği dalı kesmez. Yani oradaki hiçbir lobi Gazipaşa’yı engelleyemez. Gazipaşa’nın amacı, yapısı, sözleşmesifarklı. Antalya Havalimanı’nın yapısıfarklı. Bence Türkiye’nin en iyi havalimanı Antalya. Atatürk Havalimanı ise ivmesi açısından imrenerek baktığımız ancak omuz omuza bagaj beklenen bir yer. Bunun daha iyi olmasını arzu etmiyor muyuz? Ben ediyorum şahsen. Antalya’da ise durum bambaşka."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim