• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Gazipaşa Havaalanı tartışması alevlendi

Gazipaşa Havaalanı tartışması alevlendi
CHP İlçe Basın Sözcüsü Avukat Erdoğan Toktaş'ın Gazipaşa Havaalanı'yla ilgili olarak yaptığı 'Borajet'e neden izin verilmiyor, özel anlaşma mı var' açıklamasına, Avukat Ferit Yücel Ergün'den yanıt geldi.

Gazipaşa Havaalanı tartışması alevlendi

CHP İlçe Basın Sözcüsü Avukat Erdoğan Toktaş'ın Gazipaşa Havaalanı'yla ilgili olarak yaptığı 'Borajet'e neden izin verilmiyor, özel anlaşma mı var' açıklamasına, Avukat Ferit Yücel Ergün'den yanıt geldi.

CHP İlçe Basın Sözcüsü Avukat Erdoğan Toktaş'ın Gazipaşa Havaalanı'yla ilgili olarak yaptığı 'Borajet'e neden izin verilmiyor, özel anlaşma mı var' açıklamasına AK Parti İlçe Basın Sözcüsü Avukat Ferit Yücel Ergün'den sert yanıt geldi. Ergün, Toktaş'ın önceki gün yaptığı, "Borajet firmasına neden izin verilmiyor. Yoksa özel bir anlaşma mı var. Varsa bilelim. Bunun arkasını araştıracağız" açıklamasına üzüldüğünü dile getirdi. Toktaş'ın açıklamalarını 'asılsız söylemler' olarak değerlendiren Ergün, muhalefet partilerinin halkı yanlış bilgilendirdiğini söyledi.

‘AÇIKLAMALARI ÜZÜLEREK OKUDUM’

Ergün, "Son günlerde kamuoyunda bilgi kirliliği yaşanıyor. Ana muhalefet partisi CHP İlçe Basın Sözcüsü Erdoğan Toktaş, Gazipaşa Havaalanı'yla ilgili olarak asılsız söylemlerde bulunmuş. Gazipaşa Havaalanı içerisinde bir takım gizli planların olduğunu ve bunları araştırıp kamuoyunun bilgisine sunacaklarını söylemiş. Ben bu beyanatları üzülerek okudum. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana benimsediğimiz şeffaf politikamızdan ve elimizde olan bilgileri kamuoyuyla paylaşma politikamızdan vazgeçmedik. Ama Toktaş'ın açıklamaları bizim politikamızın tam tersi yönünde, biz onlara göre gizli işler çeviriyormuşuz. Biz AK Parti olarak bunlara müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz” dedi.

‘BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK’

Gazipaşa Havaalanı'na Borajet'in inemeyişi ile ilgili spekülasyonların olduğunu söyleyen Ergün Haber Alanya'da yer alan habere göre şöyle devam etti: “Gazipaşa Havaalanı'nın bugünlere gelmesinde AK Parti İlçe Teşkilatı, milletvekilleri, belediye başkanları, muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları ve Alanya basını gibi bütün her kesimin çok büyük faydaları oldu. Biz bunları inkar etmiyoruz. Ama bırakın da buradaki büyük payı AK Parti İlçe Teşkilatı olarak biz üzerimize alalım. Çünkü bizim dönemimizde insanüstü çalışmalar yapılarak havaalanı bu hale getirildi.

‘BORAJET’İN DOSYALARI EKSİK’

‘Borajet neden inemedi?’ gibi sorulan sorulara buradan cevap vermek istiyorum. Gazipaşa Havaalanı'nın 189 kişilik uçakların açılış izninin verilmesi sırasında iniş genelgesi değişmiştir. Bu genelgede yeni bir takım şartlar konmuştur. Bu şartların en önemlisi simülasyon eğitiminin tamamlanmış olmasıdır. Bu konu daha öncede gündeme gelmiştir. Borajet 'Ben daha önce bu havaalanına indin, yine inerim' mantığıyla hareket etmiş ve kendi dosyasını tamamlamamıştır. Uçuş izni almadan sefer düzenlemeye kalkmıştır. Kendisine ret yanıtı verilmemiştir. Çünkü daha dosyası bile tamamlanmamıştır. Dosyanın tamamlanması içinde simülasyon şartı yerine getirilmelidir.

‘HER ŞEY ŞEFFAF VE AÇIKTIR’

Biz AK Parti olarak özellikle de Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu bizzat simülasyon konusunda önemli çalışmalar yapmıştır. Bu anlamda şirketlerin kendi ülkelerinde simülasyon eğitimlerini tamamlayıp dosyalarını hazırlamalarına izin verildi. Yani denklik ilkesi getirilerek başka ülkelerde yapılan simülasyon eğitimleri bizim ülkemizde de geçerli hale getirildi. Bunun sonucunda Transavia uçuş şirketi uçuş izni almıştır. Burada söylemek istediğim en önemli şey, bir engelleme söz konusu değildir. Bu konunun yakından takipçisiyiz. Kapalı kapılar ardında planlar yapılmıyor. Biz gizli bir şeyler çevirmiyoruz. Her şey şeffaf her şey açık bir şekilde yürüyor.

‘İKİ DAKİKADA ÖĞRENİLEBİLİR’

Sivil Havacılık Kurumu'ndan basit bir dilekçeyle, hangi firmaların başvurduğu, hangilerinin reddedildiği gibi bilgiler oradan alınabilir. Ben mesela iki dakikada internette bir araştırma yaptım, Borajet'in başvuru yaptığını simülasyon dosyasının beklediği bilgisine ulaştım. Biz muhalefetten bir teşekkür etmelerini beklerdik. Havaalanı açıldı hadi teşekkür etmediniz, hiç olmazsa olumlu açıklamalar yapın. Ama aslı astarı olmayan haberlerle iş hızlandırılmaz. Bu tür şeylerle herhangi bir çözüm üretilmez. Yapacakları şey çok basit Bilgi Edinme Yasası'nı kullanarak hangi firmaların neden geri çevrildiğini öğrenecekler” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim