• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Gazipaşa Havalimanı Almanlara tanıtıldı

Gazipaşa Havalimanı Almanlara tanıtıldı
Türk Alman Dostluk Derneği (Hür-Türk) Alanya Şubesi, Gazipaşa Havalimanı’na tanıtım gezisi düzenledi.

Gazipaşa Havalimanı Almanlara tanıtıldı

GAZİPAŞA Havalimanı'nın Avrupa genelinde tanıtımının sağlanması amacıyla çoğunluğunu Alanya'da yerleşik yaşayan Almanların oluşturduğu ve yüzden fazla üyesi bulunan Türk Alman Dostluk Derneği (Hür-Türk) Alanya Şubesi, Gazipaşa Havalimanı’na tanıtım gezisi düzenledi.

Daha önce Gazipaşa Havalimanı'nı hiç kullanmamış olan yerleşik Almanların yaptığı gezinin oldukça faydalı geçtiğini söyleyen Hür-Türk Alanya Şube Başkanı Fahri Yiğit, "27 üyemiz ile gerçekleştirdiğimiz bu gezi, havalimanının daha fala kullanılması yönünde büyük katkı sağlayacak. İnsanların alışkanlıklarını değiştirmek gerçekten zor bir iş fakat her geçen gün daha fazla kişi Gazipaşa Havalimanı'nı tercih ediyor. Önümüzdeki sene bu havalimanını daha fazla acente ve havayolu şirketi tercih edecek. Havalimanını yerinde inceleyen yeni Alanyalı vatandaşlarımız da ülkelerine döndüklerinde buranın tanıtımını yapacaklar" dedi.

"PİSTİ 2 BİN 400 METREYE UZATACAĞIZ"

Büyük havalimanlarında verilen her hizmetin ve sistemin Gazipaşa Havalimanı'nda da olduğunu söyleyen TAV havalimanı yetkilileri ise "TAV olarak bu havalimanını 25 yıllığına kiraladık. Havalimanı ilk alındığına pist uzunluğu bin 200 metreyken şu anda 2 bin metreye uzatıldı. Deniz istikametine doğru 2 bin 450 metreye uzatılması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne (SHGM) başvuru gerçekleştirdik. Başvurumuz onaylanırsa pist uzatma çalışmalarına hemen başlayacağız. Hiçbir havaalanında inşaat çalışmaları bitmez. Bizde her fırsatta büyüme çalışmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sadece uzunluk olarak değil en genişliği çalışmaları da gerçekleşecek. Alanımıza, bugüne kadar charter tipi 150 kişilik uçaklar iniş yaptı. Bu ay içerisinde Alman ve Hollandalı firmaların uçak indirme isteği var ve bu konudaki başvuruları SHGM'de bekliyor" dediler.

“KÜÇÜK AMA BÜYÜK OYNUYOR”

Havalimanını gezen Almanlar ise Gazipaşa Havalimanı'nın Antalya Havalimanı'na göre çok daha küçük olduğunu fakat öğrendikleri bilgiler sonrasında hiç de küçümsenmeyecek çalışmaların yapıldığına değinerek, "Gazipaşa Havalimanı küçük ama büyük oynuyor" dediler.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim