• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Gazipaşa Havalimanı gelişimi ters düşüyor

Gazipaşa Havalimanı gelişimi ters düşüyor
Bölgenin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için büyük önem arz eden Gazipaşa Havalimanı'nda tehlike çanları çalıyor.

 

Gazipaşa'dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na 17 Aralık itibariyle karşılıklı uçuş başlatan Pegasus Havayolları, 2 Nisan itibariyle uçuş saatlerini yeniden düzenliyor. Düzenleme ise havalimanının gelişimine ters düşüyor.
 
UÇUŞ SAATİ: 06.10
 
SABAH 07.00'de GZP-Sabiha Gökçen arasında uçan Pegasus, bu uçuşunu 2013 turizm dönemi başlaması nedeniyle bazı akşamlar saat 21.40'a kaydırdı. Pegasus'la İstanbul'a gidecekler, sabah değil, akşam 21.40'ta uçmak zorunda kalacak. Sabiha Gökçen-GZP uçuşları ise 06.10 olarak düzenlenerek Alanya yolcularını neredeyse uykusuz bırakacak. 
 
Bölgenin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için büyük önem arz eden Gazipaşa Havalimanı için kötü günler yeniden başladı. Gazipaşa-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na 17 Aralık itibariyle uçuş başlatan Pegasus Havayolları, 2 Nisan itibariyle uçuş saatlerini yeniden düzenliyor. Sabah 07.00'da GZP-Sabiha Gökçen arasında uçan Pegasus, bu uçuşunu 2013 turizm dönemi başlaması nedeniyle akşam saat 21.40'a kaydırdı. Pegasus'la, İstanbul'a gidecekler, sabah değil, akşam 21.40'ta uçmak zorunda kalacak. Uçuş saatini değiştiren Pegasus, Avrupa'nın 40 ayrı noktasından Alanya'ya turist taşıyacak. 
 
LİSTESİNDE GZP YOK
 
2012 yılında 5.3 milyon yolcu taşıyan Anadolu Jet, nisan ayından itibaren sefer sayısını da artırıyor. Ankara’dan İzmir’e günde 7, Antalya’ya 7, Mardin’e 2, Elazığ’a 2, Malatya’ya 2, Trabzon’a 4, Erzurum’a 3, Van’a 4, Kars’a 2, Adana’ya 4, Hatay’a 2, Şanlıurfa’ya 2, Gaziantep’e 3, Samsun’a 2, Diyarbakır’a 5 sefer düzenleyecek. Türkiye'nin iç hatlarda en fazla noktasına uçuş düzenleyen havayolu markası Anadolu Jet'le, Anadolu halkı yaz tarifesinin başladığı nisan ayından itibaren daha fazla noktaya daha fazla uçuşla seyahat etmek imkânı bulacak. Sektörde önemli bir büyümeye sahip firma, yeni yılla beraber iç hatlardaki büyümesine yön verecek sefer artışlarıyla yolcularına alternatif uçuş imkânları sunmak için hazırlıklarını tamamladı. 
 
Uygun fiyatlarla 2013'ün ilk günlerinde satışa açılan seferlerle doğudan batıya pek çok şehirde günlük sefer sayıları arttırılmış olacak. Nisan 2013 Anadolu Jet yaz tarifesi itibariyle Ankara-Hatay uçuşları karşılıklı günde 2 sefere çıkarılarak hem Hataylıların Ankara'ya ulaşımları ve Ankara üzerinden kısa bekleme süreleri ile başta Antalya, Erzurum, İzmir, Trabzon ve Van olmak üzere Anadolu'nun dört bir yanına seyahat etmeleri için önlerinde daha fazla seçenek olmuş olacak. Anadolu Jet'in 2013 yaz tarifesinde ise GZP Havalimanı'nın olmaması dikkat çekiyor. 
 
THY DE İNMEMEKTE ISRARCI 
 
THY Yönetim Kurulu, Gazipaşa-İstanbul seferini başlatması yönündeki tüm baskılara rağmen GZP Havalimanı'na sefer başlatmamakta ısrar ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 2010 yılı ağustos ayında, "THY, GZP seferlerine başlayacak" yönündeki sözüne rağmen THY Yönetimi, GZP Havalimanı'na uçuş düzenlemeyecekleri yönündeki kararlarını kamuoyuna deklare etmişti. 
 
"ÇAVUŞOĞLU SÖZÜNÜ TUTMALI"
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hüseyin Yıldız, THY’nin, Gazipaşa Havalimanı'na inip, inmemesi konusunun tartışılmasının gereksiz olduğunu söyledi. 2 yıl 7 ay önce THY'nin, Gazipaşa Havalimanı'na ineceği müjdesini veren Alanyalı olan AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'na seslenen Yıldız, "Sayın Çavuşoğlu, 2 yıl 7 ay önce ‘THY, GZP Havalimanı'na inecek’ diye söz verdi ama bunu tutmadı. Çavuşoğlu, her gelişinde bazı sözler veriyor ama Ankara'ya gidince bu sözleri unutuyor. Havalimanı konusunda sözünü unuttuğunu düşünüyorum" dedi. 
 
"AKP İSTERSE BUGÜN İNER"
 
Yıldız, "THY, bugün bir özel sektör değil, devletin bir kurumu. Bu kurum, Başbakan'a ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı. Mevlüt Çavuşoğlu, THY'yi, GZP Havalimanı'na indirmek isterse bugün indirebilir. Bunun talimatını Başbakan ve Ulaştırma Bakanı verirse, THY bugün sabah yurt içi ve yurt dışı uçuşlarına başlar. Demek ki, Çavuşoğlu ve AKP Hükümeti, THY'nin GZP Havalimanı'na inmesini istemiyor. AKP Hükümeti, vatandaşı kandırarak seçimde sonuç alıyor. Ama bu oyunları bir gün bozulacak" derken, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Erdoğan Toktaş, "THY, Gazipaşa'ya sefer düzenlemeli. Bu konuda yetki tamamen AKP Hükümeti'nin elinde. AKP isterse THY, GZP Havalimanı'na iner, istemezse inmez. THY'nin GZP Havalimanı'na inmediğine göre de AKP, GZP Havalimanı'na inişini istemiyor" iddiasında bulundu.
 
"KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"
 
AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney, "THY'nin Gazipaşa Havalimanı'na inişi konusunda çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ankara'ya giderek, bu konuda Ulaştırma Bakanlığı nezdinde bir çalışma yapacağım. Bu konuyu Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç ve AKP Genel Başkan Yardımcımız Mevlüt Çavuşoğlu da takip ediyor. Sayın Çavuşoğlu, konuyla yakından ilgileniyor. Biz ne söz verdiysek, hepsini yerine getirdik. THY konusunda verdiğimiz sözü de yerine getireceğimize inanıyorum" dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim