• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Gazipaşa Havalimanı istatistiklere girdi

Gazipaşa Havalimanı istatistiklere girdi
Küresel ekonomik kriz, Suriye ve İran'la yaşanan gerginlikler, Mısır, İspanya, Yunanistan gibi rakiplerin fiyatları ciddi ölçüde aşağı çekmesi gibi dezavantajlara rağmen yakalanan rakam sektörü sevindirdi.

 

Türkiye'nin turizm sektöründeki lokomotif kenti Antalya'da, sektörün haziran ayı itibariyle başlayan yükseliş trendi sürüyor. Dünya genelinde yaşanan ve özellikle Avrupa ülkelerini etkileyen ekonomik kriz, Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan iç savaşlar sonrası Mısır, Fas, Tunus gibi ülkelerin Rusları çekmek için çok ciddi oranda fiyatları düşürmesi ve tur operatörlerine sağlanan büyük destekler, İran ve Suriye gibi ülkelerle Türkiye arasında yaşanan gerginlik gibi birbirini izleyen olumsuzluklar, yılın ilk aylarında turizme olumsuz yansımıştı. Yüzde 15'leri bulan düşüşle 2012'nin ilk 5 ayını tamamlayan Antalya, haziran ayı ile birlikte geçtiği yükselişi temmuz ve ağustos aylarının ardından Eylül'de de devam ettiriyor. Tüm olumsuzluklara rağmen düşüş oranı yüzde 15'lerden yüzde 1.75'lere geriledi.
 
Antalya Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı ile Alanya, Kaş, Kemer, Antalya ve Finike'de bulunan deniz limanlarının yanı sıra İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin diğer illerine havayolu ile gelen ve ardından Antalya'ya transit geçiş yapanlar ve karayoluyla gelen turistler sayıldığında, Antalya'nın 12 Eylül 2012 tarihi itibariyle ağırladığı turist sayısı 8.5 milyona ulaştı.
 
GAZİPAŞA’DAN 26 BİN 169 TURİST GELDİ
 
Bu tarih itibariyle Antalya Havalimanı'na iniş yapan 8 milyon 157 bin, Gazipaşa Havalimanı'na iniş yapan 26 bin 169, Alanya, Kaş, Kemer, Finike ve Antalya deniz limanları aracılığıyla 105 bin 921 turist geldiği belirlendi. 250 bine yakın da transit ve karayolu turisti olduğu düşünülüyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, küresel ekonomik krizin yanısıra Suriye ve İran'la yaşanan olayları hatırlatarak, 2012'nin ilk aylarında turizm sektöründe yaşanan düşüşün haziran ayı itibariyle toparlanmaya geçtiğini ve devam eden aylarda süren bu yükselişin eylül ayı itibariyle de sürdüğünü kaydetti. Geçen yıla göre düşüş oranının yüzde 1.75'e gerilediğini belirten Abdurrahman Arıcı, eylül ve ekim aylarının geçen yıla oranla daha iyi geçmesinin beklendiğini söyledi. Arıcı, geçen yılki rakamların yakalanacağına inandıklarını da belirtti. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim