• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Gazipaşa için hiçbir zaman 'olur' denmedi

Gazipaşa için hiçbir zaman 'olur' denmedi
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendilerinin hiçbir zaman Gazipaşa Havaalanı'na büyük uçakların inebileceğini söylemediklerini belirtti.

HAVAALANI İÇİN HİÇ BİR ZAMAN "OLUR" DENMEMİŞ

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendilerinin hiçbir zaman Gazipaşa Havaalanı'na büyük uçakların inebileceğini söylemediklerini belirtti.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazipaşa Havaalanı ile ilgili sözlerini doğru bulduğunu söyledi. Kendilerinin hiçbir zaman büyük uçakların havaalanına inebileceğini söylemediklerini belirten Çavuşoğlu, orta gövdeli uçakların inebilmesi için pistin uzatılmasıyla ilgili açıklamaları olduğunu hatırlattı.

AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya'nın Alanya ilçesine ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldi. Çavuşoğlu memleketinde su baskınından zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Avsallar beldesinde 2 işyeri ve 1 okulu ziyaret eden Çavuşoğlu, fırtınazedelere ihtiyaçlarını sorarak yardım sözü verdi. Avsallar Belediyesi'nde de ziyaret ve incelemelerde bulunan AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü tarafından su altında kalan yol, işyeri ve evlerin çekilen fotoğraflarına baktı. Bizzat zarar gören vatandaşların ev ve işyerlerini ziyaret eden Çavuşoğlu, sular altında kalan okulları da ziyaret ederek problemleri dinledi.

Avsallar'daki ziyaretinin ardından Emişbeleni beldesindeki 9 kilometrelik yol çalışmalarını inceleyen Çavuşoğlu daha sonra Konaklı beldesinde fırtınada çatısı uçan Gazi İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Okul Müdürü Fevzi Erdoğan'ın talebi üzerine okula bir de ek bina yapılacağı sözünü verdi. Kızılcaşehir köyünde yapımı tamamlanan 15 bin kişi kapasiteli Alanya Stadyum'unu inceleyen Çavuşoğlu, kaleye geçen Emişbeleni Belediye Başkanı AK Partili Nurettin Uludağ'a penaltı çekerek gol attı.

Son olarak AK Parti İlçe Teşkilatı'nda basın açıklaması yapan Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı'ndaki Gazipaşa Havaalanı ile ilgili açıklamasını yorumladı. Başbakan Erdoğan'ın 'Gazipaşa Havaalanı'na büyük uçak inemez. Güvenlikle ilgili belgeleri görmeden izin veremeyiz' dediğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Başbakan'ımızın dedikleri doğrudur. Gazipaşa Havaalanı'na hiçbir zaman büyük uçak inmez. Biz de inecek demedik. Tam tersine o anlamda bir havaalanı olamayacağını söyledik. Zaten bölgemizin ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli uçakların inebilmesidir. Bunlar da Avrupa'dan bize turist getirecek. Orta gövdeli uçakların inebilmesi için pistin uzatılması ile ilgili çalışmaları başlattık. Bazen, ihalenin çizdiği çerçeveden ve kanuni sebeplerden dolayı zorluklar çekebiliyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşma ile birlikte Gazipaşa Havaalanı konusunun tekrar gündeme geldiğini söyledi. Havaalanı konusunun Alanya'nın gündemini 20 yıldır meşgul ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Risklerin azaltılması için 2 bin metre olan pistin daha da uzatılması gerekiyor. İhale şartlarındaki kuralların nasıl esnetilebileceği konusunda şu anda bir çalışma yapıyoruz. Bugüne kadar hiç bir zaman bu havaalanı için 'büyük uçaklar inecek' demedik. Antalya, İstanbul veya Ankara'daki havaalanı gibi olamayacağını söyledik. 'Küçük ve orta gövdeli uçakların buraya inebilmesi için her türlü çalışmayı yapıyoruz' diye konuştuk." diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Gazipaşa Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç, Gazipaşa Havaalanı'nın açılmasının önünde teknik bir engel olmadığını, siyasi bir sorun olduğunu iddia etti. Bu konu hakkında ne söyleyeceksiniz?' şeklindeki sorusunu ise şöyle cevapladı: "Bu son derece talihsiz ve yanlış bir açıklamadır. Kendisine bu konunun konuşarak çözülmeyeceğini söylemiştim. Olumlu gelişmelerde kendisi, olumsuz durumlarda ise başkası yapmış oluyor." Gazetecilerin, Alanya'nın il olması konusunda bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine ise Çavuşoğlu, "Alanya'nın il olacağı konusunda hiçbir bakanımız söz vermedi. Ancak bu Alanya'nın il olmayacağı anlamına gelmez. İl konusu gündeme geldiğinde ilk akla gelen isim Alanya oluyor, ancak il yapılma işi siyasi bir karardır. Hükümet karar verirse bazı ilçeler il olur. Şu ana kadar hükümetin il konusunda bir kararı yoktur." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim