• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Gazipaşa Yat Limanı kasımda hizmette

Gazipaşa Yat Limanı kasımda hizmette
Gazipaşa’da 20 yıl önce yapımına başlanan ancak yıllardır tamamlanamayan yat limanının kasım ayı içinde hizmete açılması planlanıyor.

Gazipaşa’da 20 yıl önce yapımına başlanan ancak yıllardır tamamlanamayan yat limanının kasım ayı içinde hizmete açılması planlanıyor.

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Gazipaşa’ya hediyesi olarak nitelendirilen ve 1992 yılında temeli atılan ancak yıllardır atıl vaziyette bekleyen Gazipaşa Yat Limanı’nın inşaat ihalesini alan Aydoğan AŞ, yat limanının bir an önce hizmete açılması için çalışmaları hızlandırdı.

Aydoğan AŞ. Gazipaşa Yat Limanı İnşaat Sorumlusu İnşaat Mühendisi Gökcan Karakuş, 208 yat kapasiteli Gazipaşa Yat Limanı’na yeni bir proje hazırlamak ve hizmete açmak için 2008 yılında yapılan ihale ile talip olduklarını söyledi. Yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkarılan yat limanının kendilerine 2010 yılında teslim edildiğini anlatan Karakuş, liman için hazırladıkları projenin de geçen yıl 17 Ekim tarihinde onaylandığını bildirdi.
Ocak ayından itibaren çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Karakuş, ”Gazipaşa Yat Limanı’nı 5 çapalı yat limanı olarak 15 Kasım tarihinde hizmete açmayı planlıyoruz. Ancak yaz mevsiminde turizm sezonu dolayısıyla inşaat yasağı konulursa bu süre uzayabilir” dedi.

Yat limanında rıhtım duvarları için altyapı oluşturulduğunu belirten Karakuş, eksik dolguların tamamlandığını, ardından üst yapıların, sosyal tesislerin inşa edileceğini kaydetti. Yeni projeye göre 208 yat kapasiteli yat limanında, yüzer iskele, feribot iskele ve helikopter pisti, ilk yardım alanı, spor tesisleri, yat onarım ve bakım atölyeleri bulunacağını söyleyen Karakuş, liman bittiğinde yaklaşık 150 kişiye istihdam alanı açılacağını ifade etti.

Gazipaşa Yat Limanı’na 9 milyon dolar bütçe ayrıldığına işaret eden Karakuş, ”Firma olarak limanı 30 yıl işleteceğiz. Gazipaşa için önemli bir yatırım olacak” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim