• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Gazipaşa'da apron krizi git gide büyüyor

Gazipaşa'da apron krizi git gide büyüyor
Apronuna aynı anda sadece 3 uçağın park edebildiği GZP'ye bir türlü beklenen büyütme izni çıkmıyor. Haftasonu GZP'ye toplam 14 uçak indi, kalktı, apron krizi had safhaya ulaştı. Başkan Özgenç 'Apron yetersiz, uçaklar havada sıra bekliyor' dedi.
AVRUPALI uçak şirketlerinin gözdesi haline gelen ve hızla büyüyen Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın (GZP) apronuna aynı anda sadece 3 uçak park edebiliyor. GZP apronunun büyütülmesi için gerekli izin ise, tüm başvurulara rağmen aylardır Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden (DHMİ) çıkmadı. GZP'deki apron krizi haftasonu had safhaya ulaştı. GZP'ye Cumartesi günü toplam 9 uçak indi ve kalktı. Pazar günü ise 5 uçak inip kalktı. 
 
TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ
 
TOPLAM 14 uçuşla hava trafiğinin karıştığı ve bazı uçakların havada sıra bekleyerek, apronun boşaltılmasının ardından inişe geçtikleri bildirildi. Haftasonu GZP'ye sefer düzenleyen 7 havayolu şirketinden sadece Jet Time'ın uçuşu yoktu. Toplam 14 uçuşu Small Planet, Pegasus, SAS, Corendon, Transavia ve Tailwind yaptı. Bu uçuşlardan ikisi Pegasus'un yurtiçi uçuşuydu, diğer 12 uçuş ise yurtdışından gerçekleşti. 
 
'ACENTELER ŞİKAYET EDİYOR'
 
 GAZİPAŞA Belediye Başkanı Özgenç, uçakların havada beklemek zorunda kaldığını belirterek "Cumartesi günü uçakların seferleri saat 10.00'da başladı, gece 23.00'de bitti. Pazar günü ise 09.00'da başladı, 17.00'de bitti. Toplam 14 uçağın inip, kalkmasıyla apron krizi ortaya çıktı. Acenteler bana şikayet ulaştırdılar, uçakların havada beklemek zorunda kaldığını söylediler. Yetkililer umarım uyanır ve GZP'ye büyütme izni verir" dedi.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim