• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Gazipaşa'da gece uçuşu hazırlığı başladı

Gazipaşa'da gece uçuşu hazırlığı başladı
Alanya, Gazipaşa ve Anamur ile işletmeci TAV ve ilk tarifeli seferi başlatan Borajet'in Gazipaşa Havalimanı mücadeleleri sürüyor.

BÜYÜK UÇAKLA GECE UÇUŞU

Alanya, Gazipaşa ve Anamur ile işletmeci TAV ve ilk tarifeli seferi başlatan Borajet'in Gazipaşa Havalimanı mücadeleleri sürüyor.

Ankara seferlerini iptal eden Borajet, İstanbul'a kış döneminde de haftada iki kez sefer yapma kararı aldı. Yeni Alanya'nın sorularını yanıtlayan Borajet yetkilisi "İstanbul seferi var ama yolcu yok" dedi.

GECE UÇUŞU HAZIRLIKLARI BAŞLADI

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) Gazipaşa Havalimanı'na gece uçuşu izni vermesinin ardından hazırlıklarına başlayan TAV, havalimanına gece uçuşu için gerekli teknik cihazlardan olan WOR konulması için simülasyon çalışması başlattı. TAV, bir diğer teknik cihaz olan NDB'yi de WOR'un ardından Gazipaşa Havalimanı'na kuracak.

TAV'IN HEDEFİ BOEING 737-800

TAV'IN gece uçuşu izninin ardından harekete geçerek, SHGM'nin 4 Ağustos'ta Gazipaşa'ya inişine izin vermediği Pegasus Havayolları'na ait 189 kişilik Boeing 737-800 tipi büyük uçağı indirmek için yeniden bir çalışma başlattığı öğrenildi. TAV'ın bu uçuşu yapıp, Gazipaşa'yı artık rantabl hale getirme konusunda ısrarlı olduğu vurgulanıyor.

TAV Havalimanları Holding, SHGM'nin bir kez izin vermediği Pegasus Havayolları'na ait 189 kişilik Boeing 737-800 tipindeki uçağı indirmek için yeniden bir çalışma başlattı. Yapımına 19 yıl önce başlanan Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na ilk tarifeli sefer, 12 Temmuz 2010'da yapılmıştı. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney'le birlikte 66 kişinin bulunduğu uçağın havalimanına inmesiyle Borajet, ilk seferini başlatmıştı. Borajet, Gazipaşa, Ankara ve İstanbul'a başlattığı seferlere ilginin az oluşu nedeniyle uçuşları iptal etme kararı almıştı.

İKİ GÜN İSTANBUL'A UÇUYOR

Ankara seferlerini iptal eden Borajet Havayolları, İstanbul seferlerini ise sürdürme kararı aldı. Borajet, Cuma ve Pazar günleri İstanbul'a tarifeli sefer düzenliyor. Ancak, İstanbul seferlerine rağbet yok. Yeni Alanya'nın sorularını yanıtlayan Borajet yetkilisi, haftanın iki günü Gazipaşa ile İstanbul'a dönüşümlü olarak düzenlenen tarifeli seferlere ilgi gösterilmediğini söyledi. Yetkili, “Cuma ve Pazar günü İstanbul seferi var ama yolcu yok” dedi.

GECE UÇUŞU BAŞLAYACAK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Gazipaşa Havalimanı'nda gece uçuşlarının başlaması yönünde istenilen talebe onay vermişti. İznin çıkmasıyla birlikte havalimanına WOR cihazı konulması için simülasyon çalışması başlatan TAV, havalimanını gece uçuşlarına da açmak istiyor. WOR cihazıyla ilgili olarak havalimanında simülasyon çalışması yapan TAV, NDB cihazını da en kısa sürede havalimanına yerleştirmek istiyor. İki cihazın havalimanına kurulmasıyla uçaklar, gece ve gündüz demeden 24 saat inip, kalkabilecek. TAV, bu konudaki çalışmasını sürdürüyor.

BÜYÜK UÇAKLI TANITIM

TAV İcra Kurulu Başkanı Sadi Şener, 4 Ağustos 2010 tarihinde Gazipaşa Havalimanı'na Pegasus Havayolları'ndan Boeing 737-800 tipi uçakla iniş yapmak istemişti. Bir grup gazetecinin katılımıyla gerçekleştireceği Gazipaşa Havaalanı tanıtım gezisine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) izin vermemişti. Bu nedenle uçuş ise iptal edilmişti. TAV, 4 Ağustos'ta iptal edilen uçuşu en geç Ekim ayında gerçekleştirmeyi planlıyor. TAV'ın bu konuda yeniden düzenleme yaptığı ve izni koparıp, Gazipaşa'ya büyük uçağı indirme konusunda ısrarlı olduğu öğrenildi.

Kaynak: yenialanya.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim