• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Gazprom, Tacikistan'da doğalgaz arayacak

Gazprom, Tacikistan'da doğalgaz arayacak
Rusya'nın petrol ve doğal gaz tekeli Gazprom şirketi, Tacikistan'da doğalgaz arama çalışmalarına başlıyor.

Gazprom, Tacikistan'da doğalgaz arayacak

Rusya'nın petrol ve doğal gaz tekeli Gazprom şirketi, Tacikistan'da doğalgaz arama çalışmalarına başlıyor.

Ziyaret amacıyla Tacikistan'da bulunan Gazprom şirketi başkanı Aleksey Miller, bugün Sarıkamış yatağındaki derin bir kuyuda sondaj çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. Rus işadamı Miller, Duşanbe ziyareti kapsamında Devlet Başkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi. Taraflar, Gazprom ile Tacikistan arasındaki işbirliği ilişkilerini değerlendirdi.

Görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulunan Miller, kuyunun derinliğinin 6 bin 300 metre olduğuna dikkat çekerek, bunun Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki kuyuların arasında en derini olduğunu belirtti. Tahmini hesaplamalara göre yatağın doğalgaz kapasitesinin 60 milyar metreküp olduğunu belirten Miller; "Eğer yatağı sanayiye kazandırırsak, Tacikistan'ı doğalgaz sıkıntısından kurtaracağız. Önümüzdeki yıllarda kuyuda doğalgaz kaynağına ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.

Rus şirketi başkanı Miller, Tacikistan'da dört alanda arama çalışmaları yapmak için 53 milyon dolar değerinde kaynak ayırdıklarını bildirdi. Üç alanda sismik araştırma çalışmalarının yapıldığını kaydeden Miller; "Tacikistan'a en yüksek teknolojili donanımları getirdik. Devlet Başkanı Rahman ile ülkenin kuzeyindeki petrol sahalarının sanayiye kazandırılması ve Tacik uzmanlarının yetiştirilmesine yönelik konuları da görüştük." dedi.

Bu arada son dönemlerde Gazprom, Orta Asya ülkelerindeki çalışmalarına ağırlık verdi. Türkmenistan ve Özbekistan'da faaliyetlerde bulunan Gazprom, şimdi Tacikistan'a açıldı. Rus şirketi, Tacikistan'daki petrol yataklarında da sondaj çalışmalarında bulunacak. Tacikistan, doğalgaz ihtiyacını Özbekistan'dan karşılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim