• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Gazprom: Türkiye, Güney Akım'a izin verecek

Gazprom: Türkiye, Güney Akım'a izin verecek
Türkiye'nin kendi ekonomik sahasında Güney Akım doğalgaz boru hattının geçişine izin vermemesi ile ilgili tartışmalara Gazprom'dan cevap geldi.

Gazprom: Türkiye'nin Güney Akım'a izin vereceğine inanıyoruz

Türkiye'nin kendi ekonomik sahasında Güney Akım doğalgaz boru hattının geçişine izin vermemesi ile ilgili tartışmalara Gazprom'dan cevap geldi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Türkiye izin vermezse alternatif projeleri devreye sokabilecekleri yönündeki açıklamalarına rağmen, Gazprom Türkiye'nin izin vereceğinden ümitli. Gazetecilere açıklama yapan Gazprom'un projelerden sorumlu Daire Başkanı Leonid Çugunov, Türkiye'den Güney Akım'ın geçişiyle ilgili izin alacaklarına inandıklarını kaydetti. Çugunov, "Denizin altından boru hattının döşenebilmesi için izin konusu ile ilgili Türkiye'nin hukuki soruları var. Türkler güzergahı göstermemizi, işaretlememizi istiyor. Ve bizim bu güzergahla ilgili net bilgilendirmeden sonra Türkler izin verecek. Onlar sadece ek belgeler sunmamızı istiyor" dedi.

Rusya Başbakanı Putin, Türkiye'nin izni konusunda ümitli olduklarını belirtmiş, olumsuz bir kaşılık almaları durumunda da alternatifleri olduğunu kaydetmişti. Güney Akım doğalgaz boru hattını inşa etmekte ısrarlı olan Putin Karadeniz'e kurulacak sıvılaştırılmış doğalgaz tesisinden (LNG) tankerlerle taşınacak doğalgazın Bulgaristan'da yeniden gaz haline dönüştürülerek Güney Akım doğalgaz boru hattına aktarılabileceğini ifade etmişti. Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko da gecikmeyi Türkiye'nin iç siyasi nedenleri ile ilgili olduğunu ve Haziran ayında yapılacak parlamento seçimlerini hatırlatmıştı. Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız ise, sadece süreçle ilgili belgeleri beklediklerini, Güney Akım'da izinle ilgili herhangi bir sorunları olmadığını ifade etmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim