• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Gazze Filosu'nda aktivistler dönüşe geçti

Gazze Filosu'nda aktivistler dönüşe geçti
Soruşturma kapsamında liman görevlileri tarafından sorgulandıktan sonra gemiden ayrılmalarına izin verilen 36 aktivistten büyük bir bölümü, ülkelerine geri dönme kararı aldı.

Gazze Filosu'nda aktivistler dönüşe geçti

Yunanistan'da, Gazze'ye giden filoda yer alan ve SAT komandolarının müdahale ettiği Kanada gemisi Tahrir'in, izinsiz limandan ayrıldığı esnada sahil güvenlik botunun çıkışını engelledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 aktivisti serbest bırakıldı.

Girit adasına bağlı ST-Nicolas Limanı'nda 12 gün bekledikten sonra Gazze'ye gitmek üzere limandan izinsiz çıkan Tahrir'in, Yunan Sahil Güvenliği ekipleri ve SAT komandolarınca düzenlenen operasyonun ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bulunduğu limana getirilmesinin ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

GERİ DÖNÜYOLAR

Soruşturma kapsamında liman görevlileri tarafından sorgulandıktan sonra gemiden ayrılmalarına izin verilen 36 aktivistten büyük bir bölümü, ülkelerine geri dönme kararı aldı.

Yunan Sahil Güvenliği ekiplerinin müdahalesine uzun bir süre direndiklerini belirten ve geceyi Tahrir gemisinde geçiren aktvistler, şunları anlattı:

''Yaşanan olaylar sonrasında Gazze Filosu'nun önemini ve haklılığını tüm dünya gördü. Yunanistan'da bulunan gemilerdeki aktivistlerin verdikleri mücadele, insanlık için örnek olmalı. Tarihe not düşecek olanlar, Tahrir gemisinde yolculuk eden farklı inançlardaki insanların onurlu mücadelesini mutlaka hatırlayacaklardır.”

BİRER AY HAPİS VE PARA CEZASI

Yunanlı avukatlarla birlikte ifade veren aktivistler, davranışlarının barışçı ve insani amaçlar taşıdığını anlatarak, serbest bırakılmalarını istediler.

Aktivistlerin birer ay hapis cezası ile para cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, avukatların itirazını değerlendirerek kararı erteledi ve aktivistleri serbest bıraktı. 2 aktivist, serbest bırakılmalarının ardından ''Özgür Gazze Filosu Kazanacak, Yaşasın Özgür Gazze'' sloganları attılar.

Yunanlı yetkililer, geminin üzerine kayıtlı olduğu tespit edilen Kanadalı bir kadın hakkında da olayı soruşturan savcılıkça soruşturma açıldığını söylediler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim