• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Gazze'de elektrik kesintisi felakete yol açabilir!

Gazze'de elektrik kesintisi felakete yol açabilir!
İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de yakıt yetersizliği nedeniyle sık sık yaşanan elektrik kesintileri hastaların hayatını tehdit ediyor.

AA muhabirine konuşan Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Yakıt yetersizliği nedeniyle felaketle karşı karşıyayız. Depolardaki mevcut yakıt yetersiz, var olan yakıtın tükenmesi halinde hastaların hayatı tehlikeye girecek" dedi.

Kudra, yaşanan ilaç ve yakıt sıkıntısı nedeniyle bazı ameliyatları ertelemek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, "acil yardım" yapılmasını istedi.

Bebeği yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Esma Ebu Halime, akaryakıt sıkıntısı nedeniyle elektriklerin kesileceği ve jeneratörlerin çalışmayacağına ilişkin haberlerden dolayı endişeli olduğunu söyleyerek, "Hastanedeki akaryakıt eksikliği nedeniyle bebeğimi kaybetmekten korkuyorum. Bunları bize neden yapıyorlar?" diye konuştu.

Filistinli Esma'nın eşi Muhammed Ebu Halime de elektrik kesintisi nedeniyle bebeğinin her an ölme riskiyle karşı karşıya bulunduğunu bilerek yaşamanın çok zor olduğunu belirtti. Ebu Halime, uluslararası topluma konuya müdahil olma ve bebeklerin hayatını kurtarma çağrısında bulundu.

Bir diğer Filistinli Sadika Abdu ise "Elektrikler kesilmesin diye sürekli dua ediyorum. Oğlum Abdulkerim menenjit hastası. Eğer elektrikler kesilirse tedavi edilemez, hayatı tehlikeye girer. Her an bir şey olacak korkusuyla yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Abdu, Gazze'de elektrik sıkıntısının yanı sıra ilaç bulamadıklarına da dikkati çekti. 

"Felaket çanları çalıyor"

Gazze En-Nasr Çocuk Hastanesi Müdür Yardımcısı Nasır Bülbül ise akaryakıt krizinin, çoğunluğu yoğun bakım ünitesinde bulunan çocukların hayatının tehdit ettiğini dile getirdi.

Bülbül, "Bir çok elektronik cihaz, sık sık gidip gelen elektrik nedeniyle arızalandı ve bozuldu. Elektriklerin sürekli kesilmesi, hastanelerde krize yol açıyor. Akaryakıt krizi nedeniyle felaket çanları çalıyor" ifadelerini kullandı.

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin, kurulduğundan bu yana çalışma giderlerini ödememesi nedeniyle bakanlığın yakıt alamaması, Gazze'deki yakıt krizinin sebebi olarak gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı daha önce akıt krizinin sağlık sektörünü vurduğunu açıklayarak uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim