• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

GE, Siemens-Mitsubishi'nin ortak teklifi karşısında zorlandı

GE, Siemens-Mitsubishi'nin ortak teklifi karşısında zorlandı
Enerji bağımsızlığı ve iş bağımsızlığı talep eden Fransız hükümeti, Alstom'a gelen tekliflerden memnun değil. Siemens ve Mitsubishi'nin teklifi ise General Electric'i (GE) zorladı.

Fransız teknoloji devi Alstom’a talip olan Alman şirketi Siemens Mitsubishi ile ortak verdiği 14,2 milyar Euro'luk teklif GE’yi zor durumda bıraktı. Tekliften Fransız hükümeti memnun kalmazken, Fransız teknoloji devinin satışıyla ilgili belirsizlik sürüyor. 

General Electric 12,35 milyar Euro'luk teklif sunmuştu

Alman teknoloji devi Siemens sıkıntılı günler geçiren Fransız enerji şirketi Alstom’unbazı varlıklarını satın almak için Japon devi Mitsubishi ile geçtiğimiz günlerde yaklaşık 14,2 milyar Euro'luk teklifte bulundu. Daha önce Amerikan holdingi General Electric Fransız enerji devinin hisselerin büyük bir kısmını sahip olmak için 12,35 milyar Euro'luk teklif sunmuştu. 

Fransız hükümeti iş garantisi ve enerji bağımsızlığı istiyor

Enerji bağımsızlığı ve iş garantisi isteyen Fransa hükümeti ise Alman teknoloji devi Siemens ile görüşerek GE’nin Alstom’la anlaşmasını geciktirmişti. Pazartesi yapılan basın toplantısında Siemens Alstom’un gaz türbinleri için 3,9 milyar Euro teklif ettiğini açıklarken Japonyalı Mitsubishi ve partneri olan Hitachi buhar türbinleri, elektrik şebekeleri ve hidro işletmeleri için yaklaşık 3,1 milyar Euro teklifinde bulunduğunu duyurdu. Bunun dışında Alman üreticisi Siemens demir yolu pazarında Avrupa’nın önde gelen bir şirket oluşturmak için tüm demiryolu işini Alstom’la birleştirebileceği ifade edildi. Ayrıca Siemens yaklaşık bin gencin eğitimi için gelecek bir kaç yıl içinde yıllık 32 bin Euro harcamayı planladığını da duyurdu. 

Alstom, teklifini güçlendirmek için tren sinyal işlemesini satabilir

Siemens Başkanı ve CEO’su Joe Kaeser “Siemens’in eğitim programları son derece dünya çapında saygın ve başarılı bir kariyer için büyük fırsatlar sunmaktadır. Biz bir sinyal göndermek istiyoruz ve Fransa’da pek çok genç erkek ve kadınlar için iyi bir eğitim pozisyonları sunuyoruz." açıklamasında bulundu. Öte yandan GE 17 milyar dolarlık teklifini Siemens ve Mitsubishi’ye karşı güçlendirmek için Alstom’a tren sinyal işletmesini satabileceği belirtildi. Fransa hükümeti gelen tekliflerden memnun olmazken, ekonomik krizle mücadele eden Fransız teknoloji devinin satışıyla ilgili belirsizlik sürüyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim