• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Gebze-Harem minibüsçüleri rest çekti

Gebze-Harem minibüsçüleri rest çekti
İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası Başkanı Öztürk 'Biz Gebze-Harem arasında çalışan 376 tane minibüsün diğer hatlara dağıtılmasına kesinlikle karşıyız'' dedi.

İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası Başkanı Koray Öztürk, 17 Ağustos'ta açılışı yapılacak olan Kadıköy-Kartal metro hattı nedeniyle minibüsçü esnafının mağdur olacağı gerekçesiyle, ''Biz Gebze-Harem arasında çalışan 376 tane minibüsün diğer hatlara dağıtılmasını kesinlikle karşıyız'' dedi.

Öztürk, İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası'nda yaptığı basın toplantısında, test sürüşleri devam eden Kadıköy-Kartal metro hattının açılması ile Gebze-Harem hattında çalışan minibüslerin diğer hatlara dağıtılacağı yönünde söylentiler çıktığını belirtti. Gebze-Harem hattında çalışan minibüslerin plakalarının 1996 yılında 41'den 34'de dönüştürüldüğünü ifade eden Öztürk, ''Bu plakalar İstanbul'daki minibüslere 1986'da, 10553 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile verilen plaka ile aynı değil. Gebze-Harem minibüs malikleri plaka dönüştürme aşamasında taahhütname getirdiler. Hak sahiplerine başka hatta dağılmayacaksınız, herhangi bir resmi kurum ve kuruluş böyle bir hak talep etmeyecek. Bu şartla 34 plakayı aldılar'' şeklinde konuştu.

E5'teki trafik sorununun Gebze-Harem arasında çalışan minibüslerin diğer hatlara dağıtılmasıyla çözülemeyeceğini savunan Öztürk, ''Bu böyle olmaz, bu kanuna aykırıdır. Hangi araç 41 plakadan 34'e dönüştürüldüyse onun sahibinin elinde noterden verilen taahhütnamesi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) nezdinde ne gibi bir çalışma yapılıyor bilemiyoruz. İBB'nin böyle bir talebi yok. Sadece dedikodudan ibaret. Biz Gebze-Harem arasında çalışan 376 tane minibüsün diğer hatlara dağılmasını kesinlikle karşıyız'' diye konuştu.

-Metro ile birlikte 2 hat kalkacak-

 Öztürk, metro faaliyete geçtiğinde Uğur Mumcu Yakacık-Kadıköy hattı ile Ankara Yolu- Kartal hatlarının kaldırılacağını kaydederek, bu araçların hat planlama çalışmalarının  devam ettiğini ve çalışmanın tamamlanmasının ardından 115 minibüsün Kadıköy-Kartal metrosuna entegre bir şekilde işlerine devam edeceklerini söyledi.   

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim