• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Gebze-İzmir otoyolunun yapımı başlıyor

Gebze-İzmir otoyolunun yapımı başlıyor
Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılmasına ilişkin sözleşme imzalandı.

GEBZE-İZMİR OTOYOL YAPIMI BAŞLIYOR

İzmit Körfez geçişiyle bağlantı yolları dahil olmak üzere Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılmasına ilişkin sözleşme imzalandı.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, projenin şantiyelerinin kurulduğunu, yer teslimlerinin yeni yeni yapıldığını söyledi. Turhan, ilk etapta Gebze Dilovası mevkiinde, Körfez köprüsünün güzergahı üzerinde yer teslimi yapıldığını ve projenin temel atma töreninin 28 Ekim'de yapılacağını kaydetti. Otoyol, köprü ve tesislerin inşaatında yaklaşık 84 kilometrekarelik bir alan kullanılacak. Bir yıl önce başlayan kamulaştırma çalışmalarında mülk sahipleriyle görüşmeler yürütülürken, kamu arazisi olan yerlerdeki kurumlarla da yazışmalar yapılıyor. Sözleşmede yapım ve işletme süresi 22 yıl 4 ay olan projenin esas resmi süreci kredi anlaşmasının imzalanıp yürürlüğe girmesiyle başlayacak.

Genel Müdür Turhan, azami yapım süresinin sözleşmede 7 yıl olarak belirlendiğine dikkati çekerek, "Firma, 7 yıldan önce yapımı bitirerek, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün oluru ile otoyolu ve köprüyü kısmi veya kesim halinde trafiğe açabilir. Dolayısıyla gelir elde etmeye başlayabilir. 7 yıldan geç kalırsa cezai duruma düşer. Firma, otoyolun trafiğin yoğun olduğu Gebze-Bursa ve İzmir-Manisa kesimlerini bitirerek öncelikli olarak hizmete açmayı istiyor. Otoyolun tamamını, Körfez köprüsü de dahil olmak üzere 5 yılda tamamlamayı istediklerini ifade ediyorlar" dedi. Körfez köprüsü uygulama projelerinin çalışmalarına başlandı. Köprünün inşa edileceği bölgeye ilişkin deniz altının zemin etütleri ve sondajları tamamlandı ve köprü projelendirildi. Hazırlanan projeler Karayolları tarafından incelenecek ve inşaata başlama izni verilecek. Projenin en önemli kesimini Körfez köprüsü oluşturuyor. 2011 yılında başlanacak köprünün 3,5 yıldan önce tamamlanması mümkün görülmüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim