• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

"Geçmişten günümüze Esenboğa" açıldı

"Geçmişten günümüze Esenboğa" açıldı
Türkiye’nin önemli havalimanlarından Esenboğa’nın eski ve yeni fotoğraflarından oluşan “Geçmişten Günümüze Esenboğa” sergisi açıldı.

"Geçmişten günümüze Esenboğa" açıldı

Türkiye’nin önemli havalimanlarından Esenboğa’nın eski ve yeni fotoğraflarından oluşan “Geçmişten Günümüze Esenboğa” sergisi açıldı.

Havalimanının İç Hatlar Gidiş Terminali’nde bulunan TAV Galeri’deki serginin açılışına, Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ve TAV Ankara Genel Müdürü Nuray Demirer ile diğer davetliler katıldı.

Hayrettin Balcıoğlu, açılışla birlikte havalimanında sanata yönelik bir uygulamayı da başlattıklarını söyledi. Türkiye’de özel sektörün havalimanı işletmeciliğine çok büyük katkı sağladığını dile getiren Balcıoğlu, bugün itibarıyla Türkiye’deki havalimanlarının yolcu kapasitesinin 90 milyona ulaştığını kaydetti.

Şehirler havalimanları ile iç içe

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da günümüzde “Havalimanları şehirlerin, şehirlerin de havalimanlarının içinde” bulunduğunu belirterek, Esenboğa Havalimanı’nın bu konseptin güzel bir örneği olduğunu ifade etti.

Birdal, havalimanlarında vakit geçiren yolcuların, gittikleri ülke hakkında fikir edinmeleri açısından bu tür sergilerin önemini vurguladı.Nuray Demirer ise kültür ve sanat faaliyetleri ile ilgili çalışmalarının süreceğini kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bir ay açık

Sergide, 1955 yılında hizmete giren ve 2004 yılında işletmesi TAV firmasına devredilen Esenboğa’nın eski ve yeni 66 fotoğrafı yer alıyor. Sergi, bir ay boyunca ziyarete açık kalacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim