• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Gefco Türkiye, oto devleriyle büyüyor

Gefco Türkiye, oto devleriyle büyüyor
2013'te Opel ve Mazda ile lojistik çözüm ortaklığına imza atan şirket, Honda'ya verdiği hizmet ağını da genişletti.

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Gefco Türkiye, portföyüne eklediği yeni müşterilerle büyüyor. 2013'te Opel ve Mazda ile lojistik çözüm ortaklığına imza atan şirket, Honda'ya verdiği hizmet ağını da genişletti. Şirket, 2013'te cirosunu yaklaşık yüzde 10 artırarak 94 milyon euroya çıkardı. Geçtiğimiz aylarda Mazda'nın yedek parçalarının taşınması için 3 yıllık anlaşma imzalayan Gefco, yedek parçaları Mazda'nın Avusturya'da yer alan deposundan alıp, Tuzla Lojistik Merkezi'ndeki antreposuna aktarıyor, bayilerinden gelen talepler doğrultusunda Mazda'nın Türkiye'deki 19 ilde bulunan 37 bayisine taşıyor. Şirket önümüzdeki günlerde Mazda'nın bitmiş araçlarını da taşıyacak.

Gefco Türkiye Genel Müdürü Fulvio Villa, 2012'de yaptıkları önemli yatırımların meyvesini 2013'te alarak, başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. İç pazarın yanı sıra Ortadoğu'da da büyüme sağladıklarını ifade eden Villa, Rusya Devlet Demir Yolları'nın (RJD) Gefco'nun 2012'de yüzde 75 hissesini satın almasıyla bu pazarda da güçlendiklerini vurguladı. Rusya'da önümüzdeki yıllarda daha hızlı büyüme beklentileri olduğunu belirten Villa, “Rusya pazarı için RJD ile ortak teklif hazırlıyoruz. Bu ülke için Rusça bilen bir elemen kadrosu da oluşturduk” dedi.

Yeni ülke ofisleri yolda

Son olarak Dubai'de ofis açan Gefco'nun 2014 gündeminde bölgedeki yeni ülkelerde ofis yatırımı da var. Yurtdışındaki yeni yatırımları için pazar araştırması yaptıklarını belirten Villa, Mısır ve Lübnan'ı düşündüklerini iletti. Şirketin bu yıl bir diğer yatırım planı da antrepo alanında. Fulvio Villa, “2012'de Tuzla'da açılan antrepomuzda verdiğimiz kaliteli hizmeti müşteriler sevdi. Şu anda 4 yeni şirket bizden antrepo hizmeti almak istiyor. Bu yıl içinde İstanbul'da 20 bin m2'lik ikinci bir antrepoyu hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Gefco'nun geleceğinin denizde olduğunu vurgulayan Villa, bu alandaki yatırımlarını artırmayı hedeflediklerini söyleyerek, deniz taşımacılığında düzenli servis hizmeti vermeye başladıklarını ve yeni hatlar açmayı planladıklarını açıkladı. Uzun vadede iş potansiyellerine bağlı olarak gemi kiralamaya sıcak bakabileceklerini ifade eden Villa, demiryolu taşımacılığına da daha fazla yatırım yapmak istediklerini ancak bunun için altyapı çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini aktardı. Şirket, havayolunda da yer kiralayarak 'freigt' hizmeti başlattı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim