• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

GEFCO, Türkiye'deki 10'uncu yılını kutladı

GEFCO, Türkiye'deki 10'uncu yılını kutladı
Otomotiv lojistiği sektörünün liderlerinden, sanayi lojistiğinde standartları belirleyici GEFCO Grup, Türkiye’deki 10.yılını Baltalimanı Portaxe’ta düzenlenen bir gece ile kutladı.

GEFCO Türkiye 10. yılını kutladı

Otomotiv lojistiği sektörünün liderlerinden, sanayi lojistiğinde standartları belirleyici GEFCO Grup, Türkiye’deki 10.yılını Baltalimanı Portaxe’ta düzenlenen bir gece ile kutladı.

Kutlama öncesi GEFCO Türkiye Genel Müdürü Fulvio Villa’nın evsahipliğinde düzenlenen basın toplantısına GEFCO Grup Başkanı ve CEO’su Yves Fargues ve GEFCO Uluslararası Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Zbylut katıldı.

Toplantıda GEFCO Türkiye’nin GEFCO Grup için önemi ve Türkiye’de kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği önemli çalışmalar paylaşıldı. 

GEFCO’nun dünyadaki gelişiminden bahseden GEFCO Grup Başkanı Yves Fargues, GEFCO Türkiye’nin özellikle Ortadoğu ve Körfez Bölgesindeki gelişimine dikkat çekerek,  bölgedeki öneminden bahsetti.

Toplantıda, hem ülke içi ticarette, hem de uluslararası ticarette sanayi sektörünün gerektirdiği her türlü gereksinim ve ihtiyaca yönelik global ve yenilikçi çözümler sunan GEFCO Türkiye’nin yeni pazarlara açılmak amacıyla Orta Asya ve Ortadoğu’ya yönelimini sürdürdüğü anlatıldı.

GEFCO’nun 2011 yılında ulaştığı 3.8 milyar Euro ciroyla Avrupa’nın en iyi on lojistik şirketi arasına girmeyi başardığını da sözlerine ekleyen Yves Farques 2011 yılında İran ve Irak’ta açılan iki GEFCO şubesinin Türkiye’ye bağlanmasıyla GEFCO Türkiye’nin bölgedeki sorumluluğunun daha da genişleyeceğini ifade etti. 

GEFCO Türkiye’nin 2012 yılında yeni acenta açılışlarıyla Orta Doğu’daki mevcudiyetini genişleteceğini de belirten GEFCO Uluslararası Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Zbylut; Mersin Limanı’ndan gerçekleşecek olan kapıdan kapıya taşıma projesi ile Orta Doğu’da özellikle de Körfez Bölgesi’ndeki projelerle önümüzdeki dönemde daha da gelişmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.  

GEFCO Türkiye’nin üç ana uzmanlık alanında yenilikçi ve küresel çözümler sunduğunun altının çizildiği toplantıda; havayolu taşımacılığında otomotiv lojistiği, karayolu taşımacılığı lojistiği,  deniz ve havayolu taşımacılığı lojistiği alanlarında büyüme stratejisini başarıyla sürdürdüğü de belirtildi.

Otomotiv lojistiğinde endüstri lideri olma ve endüstriyel lojistikte referans şirket olma yolunda ilerleme hedefiyle yoluna devam eden GEFCO Türkiye’nin son on  yılda gerçekleştirdiği gelişmeler de bir kez daha GEFCO Türkiye Genel Müdürü Fulvio Villa tarafından hatırlatıldı.

2002   GEFCO, Mart ayında Türkiye’de otomotiv lojistiği operasyonlarına başladı. Temmuz ayında GEFCO Türkiye kuruldu.

2003   Mart ayında İzmir ofisi açıldı

2004   İzmit Araç Lojistik Merkezi Ocak ayında kuruldu. Temmuz ayında İstanbul İkitelli Lojistik Merkezi kuruldu. Bursa ofisi aynı yıl Kasım ayında hizmete girdi.

2007   Bursa Ara Lojistik Merkezi Ekim ayında kuruldu. GEFCO ekibi Tofaş ve Karsan için araçların dağıtımını ve lojistiğini gerçekleştirdi

2010   GEFCO Ankara ve GEFCO Mersin açıldı. Mersin Anadolu dağıtımı için Araç Depolama ve Dağıtım Merkezi olarak kullanılmaya başlandı.

2011   GEFCO İran ve Irak şubeleri açıldı ve bu şubeler GEFCO Türkiye’ye bağlandı.

Önümüzdeki yıllar için iddialı strateji

Toplantıda GEFCO Grup’un önümüzdeki on sene için büyüme stratejisini  de anlatan Farques; “GEFCO Grup pazarda önemli, global, etkin ve sorumlu oyuncu olma” vizyonu kapsamında büyümesini sürdürecektir” dedi.

1.20120613110943.jpg

2.20120613110950.jpg

3.20120613110958.jpg

4.20120613111005.jpg

5.20120613111011.jpg

Esra SARIKEÇE - İrem KARABAĞ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim