• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

GEFCO'dan Cezayir'de başarılı yükseliş

GEFCO'dan Cezayir'de başarılı yükseliş
Sanayi lojistiği alanında dünyanın öncü şirketlerinden biri olan, Avrupa’nın otomotiv lojistiği alanındaki lider şirketi GEFCO Grup, bir sene önce hizmete giren Cezayir iştirakinin başarısını teyit etti.

Grubun 2014 senesinde 5 Milyon Euro ciro yapan Cezayir iştiraki açılmasından henüz bir sene geçmesine karşın ulusal lojistik sektörünün önemli oyuncularından biri olmayı başardı. GEFCO Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal, konuyla ilgili açıklamasında, “Bu başarı müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın hizmetlerimizin kalitesine ve ekiplerimizin operasyonel uzmanlığına duyduğu güveni yansıtıyor. Karmaşık global tedarik zincirleri alanına tam hakim tek lojistik firması olarak, Cezayir’in sanayileşme projelerini ve dış ticaretteki gelişimini desteklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.  

GEFCO Cezayir- Gelecek Vaat Eden Otomotiv Pazarı’nı Fethediyor

2015’te GSYİH’de beklenen %4’lük artış ve dinamik dış ticareti ile Cezayir ekonomisi güçlü bir performans sergilemeye devam ediyor. Cezayir, Afrika kıtasının en büyük ikinci otomotiv pazarına sahip olmakla beraber, dünyanın bu sektörde en çok gelecek vaat eden ülkesi.

Grubun otomotiv sektöründeki 65 yılı aşkın deneyiminden yararlanan GEFCO Cezayir, önemli lojistik altyapılarına yatırım yaptı ve ülkenin batısındaki Mostaganem ile Cezayir yakınlarındaki Boufarik’re iki adet hazırlama ve depolama tesisi kurdu. 5 hektarlık bir alana sahip olan Boufarik tesisi depolama ve lojistik yönetimi hizmetleri sunarak Cezayir’de birçok sektöre hizmet veren lojistik platformları arasında öncü konuma geliyor.

Uzmanlığı kapsamında, araçların teslim alınması ve denetiminin yanısıra, depolama ve farklı bayilere dağıtımını gerçekleştiren GEFCO iştiraki, aynı zamanda PSA, Peugeot, Citroën için yeni araçların bayilere dağıtımını da üstleniyor. 2014 senesinde GEFCO Cezayir 55.000 yeni aracın nakliyesini gerçekleştirdi.

GEFCO Cezayir Genel Müdürü Bertrand de Techtermann, "Otomotiv sektörü Cezayir’deki büyüme stratejimizin temel taşlarını oluşturuyor. Cezayir ve Kuzey Afrika’daki otomobil üreticilerinin ve yedek parça tedarikçilerinin büyümesini desteklemek için gereken tüm özelliklere sahibiz. Hedefimiz önümüzdeki senelerde Mağrip bölgesindeki kilit oyunculardan biri olmak.” dedi.

Hızla Büyüyen Kapıdan-Kapıya Deniz ve Hava yolu Taşımacılığı Hizmeti

Cezayir; Avrupa, Ortadoğu, Güney Amerika ve Asya ile ticaret için stratejik bir coğrafi konuma sahip. GEFCO’nun hâlihazırda faaliyet göstermekte olduğu bu bölgeler büyüme için önemli kaynaklar teşkil ediyor. Grup, 2015 senesinde Güneydoğu Asya, Güney Kore, Yunanistan ve Sırbistan’da faaliyete başlayarak daha fazla bölgede hizmet vermeyi planlıyor. 2015’in öncelikleri arasına deniz ve hava yolu taşımacılığı faaliyetlerinin gelişmesini alan GEFCO Cezayir, Cezayir’den Vietnam, Dubai ve ABD’ye yeni akış trafiklerine yatırım yaptı. Bu kıtalararası akışlar tekstil ürünlerinin, elektrikli ev aletlerinin ve yedek parçaların nakliyesini de içeriyor. 2015’te planlanan diğer yeni akışlar Batı ve Güney Avrupa’nın yanı sıra Çin, Kamboçya ve Endonezya’ya yönelik olacak.

GEFCO Cezayir, üreticilerin uluslararası büyümesini desteklemeye yönelik olarak müşterilerinin kıtalararası akışlarını etkin ve verimli biçimde yönetmek için tam entegre Deniz ve hava yolu taşımacılığı hizmetleri sunuyor. Bu hizmetler arasında lojistik ve gümrük işlemleri, sipariş hazırlama, çapraz sevkiyat hizmetleri, ürünlerin toplanması ve yeniden gruplara ayrılması, kalite kontrol ve kapiler dağıtım yer alıyor.

Stratejik İş Ortakları Tarafından Desteklenen Tecrübeli Bir Ekip

GEFCO’nun hizmet kalitesine yönelik değerlerine ve operasyonel mükemmelliğine sahip dinamik ekibin başındaki Bertrand de Techtermann otomotiv sektöründe kapsamlı uzmanlığa sahip. GEFCO Cezayir’deki görevine atanmasından önce, Techtermann GEFCO’nun İngiltere iştirakinde Bitmiş Araç Lojistiği Direktörü olarak görev yapıyordu.

GEFCO Cezayir, Grubun kalite standartlarına birebir uyumlu bir iş ortakları ağına sahip. Bu iş ortakları deniz ve kara yolu taşımacılığı, depolama çözümleri ve araç hazırlama gibi katma değerli faaliyetler konusunda iştirakle işbirliği yapıyor.

Bertrand de Techtermann bu konuyla ilgili olarak, "Müşterilerimize lojistik maliyetlerini kontrol altında tutmaları ve temel faaliyet alanlarına odaklanmalarına yardımcı olmak için çalışıyoruz.” dedi.

Tüm bu özellikler GEFCO Cezayir’in yakaladığı büyüme ivmesini sürdürmesini ve 2015’te cirosunu iki katına çıkarmasını (10 milyon Euro ) mümkün kılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim