• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

GEFCO'dan stratejik işbirliği

GEFCO'dan stratejik işbirliği
Sanayi lojistiği alanında dünyanın öncü şirketlerinden biri olan, Avrupa’nın otomotiv lojistiği alanındaki lider şirketi GEFCO Grup, Çin Ulusal Makine Aksamları Sanayi Şirketi’nin (SINOMACH) bir parçası olan CAMC Mühendislik Limited Şirketi’yle bir anlaşm


CAMC; mühendislik, satın alma ve inşaat projelerinde hem Çin’de hem de dünya çapında projeleriyle tanınıyor. Sözleşme 50 adet konteyner tırının kara ve demiryoluyla Çin’den Belarus’a Kazakistan üzerinden nakliyesini içeriyor. Sözleşme kapsamında 3 haftada 5 bin 76 kilometre yol kat edildi.

GEFCO, Sanayi Sektöründe Yeni bir Stratejik Anlaşmaya İmza Attı

GEFCO Çin ile Çin’in mühendislik, satın alma ve inşaat projeleri alanında uzman şirketlerinden CAMC Mühendislik arasında imzalanan anlaşma kapsamında GEFCO, Çin’in batısındaki Khorgos şehrinden Belarus’un Minsk şehrine, Kazakistan’ın doğusundaki Altınkol şehri üzerinden 50 adet konteyner tırının nakliyesini ve teslimatını üstlendi. GEFCO ayrıca operasyonun gümrük muamelelerini de gerçekleştirdi. Bu önemli proje Grubun ağır ekipman yönetimi ve demiryolu akışlarına yönelik lojistik mühendisliği konusundaki uzmanlığı sayesinde gerçekleşti. GEFCO ayrıca bu proje için iki tırın tek bir vagonda birbirine bağlanabileceği yenilikçi bir sistem geliştirerek nakliyenin daha ekonomik ve optimal olmasını sağladı.

CAMC’nin Genel Müdür Yardımcısı Allen Dang konuyla ilgili olarak, "Bu karmaşık operasyonu uluslararası kapsamda gerçekleştirmek için güvenilir bir ağa sahip, hem Asya’da hem de 1520 bölgesine güçlü bir konumu olan bir lojistik ortağına ihtiyacımız vardı. RZD Grup’un desteği ve GEFCO’nun yalnızca bu coğrafi bölgeye yönelik değil, aynı zamanda lojistik ihtiyaçlarımıza yönelik engin bilgi birikimine sahip olması GEFCO’yu bu proje için ideal ortak olarak seçmemizde etkili oldu.”

GEFCO’nun Çin, Baltık Ülkeleri ve Kazakistan iştirakleri arasında başarılı işbirliği

GEFCO Çin, proje lideri olarak, Kazakistan ve Baltık iştirakleri ile birlikte hizmetlerin yürütülmesini denetledi. Aynı zamanda da müşteri için tek irtibat noktası oldu. GEFCO Kazakistan, Khorgos’ta tırları karşıladı ve Çin-Kazak sınırında gümrük işlemlerini gerçekleştirdi. Ardından tırları Altınkol’daki depoya gönderdi. Altınkol’daki depoda tırlar özel olarak uyarlanmış vagonlara yerleştirildi ve demiryolu ile Belarus’taki Kolyadichi terminaline taşındı. GEFCO'nun Baltık iştiraki gelen tırları Minsk’te karşıladı ve indirme işlemlerini gerçekleştirdi.

GEFCO Asya’nın İş Geliştirme Müdürü Anders Fan, operasyonla ilgili olarak, "Tüm GEFCO ekiplerimizin kalite ve hizmet standartlarına harfiyen uyması ve demiryolu lojistiği alanındaki uzmanlığımız sayesinde nakliye işlemi yalnızca 20 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bu başarılı işbirliğinin hem CAMC’yle hem de diğer Çinli işletmelerle gelecekte de başarılı iş ortaklıkları yapmamız için bir zemin oluşturacağını umuyoruz. GEFCO olarak bu işletmelerin dünya çapında büyüme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Stratejik büyüme bölgelerinde sürdürülebilir genişleme stratejisi

Müşterilerinin uluslararası çapta büyüme stratejilerini desteklemeye büyük önem veren GEFCO her sene yüksek büyüme potansiyeline sahip bölgelerde büyümeye ve faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor. 2014 senesinde Grup Asya ile Avrupa arasında kapıdan kapıya demiryolu taşımacılığı hizmetini başlattı. Bu hizmet Çin’deki geniş demiryolu ağının kullanılmasıyla kargoların Asya ve Avrupa’da Kazakistan, Rusya, Belarus, Özbekistan, Almanya ve Macaristan da dâhil bir düzineden fazla ülkeye taşınmasını mümkün kılıyor. ASEAN (Güney-Doğu Asya Ülkeleri Birliği) bölgesinin dinamik ekonomisinin yarattığı potansiyelin farkında olan GEFCO, 2015’te Vietnam ve Tayland’da faaliyet göstermeye başlayacak. GEFCO’nun RZD grubunun bir parçası olması da gruba Rusya demiryolu ağına imtiyazlı erişim sağlıyor; bu da Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin tümünde grup için büyüme fırsatları yaratıyor.

Uluslararası bağlamda büyüme ve faaliyetlerini genişletme GEFCO’nun büyüme stratejisinin temel taşlarından birini oluşturuyor. Bu aynı zamanda Çin hükümetinin de iddialı hedefleriyle örtüşüyor. Pekin’in Tek Yol Tek Şerit stratejisi, Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın (AIIB) ve BRICS Yeni Geliştirme Bankası’nın desteği ile Çin’in altyapı gelişimini de güçlendirecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim