• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

GEFCO'dan yeni multimodal hat imzası

GEFCO'dan yeni multimodal hat imzası
GEFCO ve Letonya’da hızla büyüyen lider demiryolu şirketi SRR, bir Fransız-Letonya ortak girişimi olan EMMA (Avrasya MultiModal Alliance) için anlaşma imzaladı.

GEFCO'dan yeni multimodal hat

GEFCO ve Letonya’da hızla büyüyen lider demiryolu şirketi SRR, bir Fransız-Letonya ortak girişimi olan EMMA (Avrasya MultiModal Alliance) için anlaşma imzaladı.

Uluslararası lojistik grup GEFCO ve Letonya’da hızla büyüyen lider demiryolu şirketi SRR, bir Fransız-Letonya ortak girişimi olan EMMA (Avrasya MultiModal Alliance) için 22 Mart 2011’de anlaşma imzaladı. 29 Mart 2011’de kayıt altına alınan yeni firma Letonya ve Orta Asya arasında multimodal hizmetler sunacak.

“EMMA”: Letonya ve Orta Asya arasında yeni bir multimodal hizmet

GEFCO, Avrupa ve Güney Amerika’ya uzanan geniş bir bölgede hizmet veriyor ve sanayicilere daha fazla hizmet sunabilmek için doğuya doğru açılıyor. Zaten Letonya’da bir iştiraki bulunan GEFCO, Avrupa ile yapılan ticaretin hız kazandığı Kazakistan’ın Almaata kentinde de bir iştirak açıyor. SRR firması ise zaten Kazakistan’dan Letonya’ya yapılan Multimodal akışta lider durumda.

GEFCO Baltık Genel Müdürü William le Clere; “Her iki şirket birlikte çalışarak müşterilerine düzenli, verimli ve rekabetçi multimodal çözümler sunabilecekler” dedi.

Ortak girişimin başlaması

Ana müşterileri madencilik ve imalat sanayi gibi büyük ihracat odaklı şirketler olan JSC “SRR” Letonya’nın lider demiryolu firmalarından biridir.

SRR GEFCO’dan gelen ortak girişim teklifine büyük bir ilgi gösterdi, çünkü SRR’nin faaliyetleri daha çok ham ürünlerin Asya’dan konteynır ile ihracatlarına odaklıydı ve GEFCO ise Letonya’da nihai ürün ihracatına yönelik çalışıyordu.

Her iki firma için de kazan-kazan ortaklığı olan işbirliğine ilişkin açıklama yapan SRR Konsey Başkanı Evgueni Slobine şunları söyledi: “Bu konsolidasyon bizim stok döndürme ve konteynır kullanımını geliştirmemizi ve verimliliği artırmamızı sağlayacak; bunun sonucu olarak da mal taşımadaki lojistik süreçleri optimize edebileceğiz - İthalat ve ihracat yönlü ilişki Letonya koridorunun rekabet gücünü artırarak sonunda müşterilerimize olumlu ekonomik etki sağlayacaktır”.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim