• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Geleceğe güç vermek için toplandılar

Geleceğe güç vermek için toplandılar
Shell’in Rotterdam’da düzenlediği “Gelişime Birlikte Güç Vermek” başlıklı Uluslararası Enerji, Su ve Gıda Forumu; iş, akademi ve siyaset dünyasından 500’ü aşkın saygın ismi bir araya getirdi.

Shell’in Rotterdam’da düzenlediği “Gelişime Birlikte Güç Vermek” başlıklı Uluslararası Enerji, Su ve Gıda Forumu; iş, akademi ve siyaset dünyasından 500’ü aşkın saygın ismi bir araya getirdi.

Forumun ev sahipliğini Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser ve Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb üstlendi.

“Çözüm için iş birliği gerekiyor”

Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser, dünyanın nüfusu ve refah seviyesi arttıkça enerji, su ve gıda sistemleri üzerindeki baskıların da artacağını belirterek şunları söyledi:

Bu sistemlerin birisinde meydana gelebilecek değişiklikler ve etkiler, enerji-su-gıda ‘baskı zinciri’ olarak da bilinen üç sistemli ağın tamamını derinden etkileyecektir. Bu durum; ülkeler, sanayiler, kamu ve özel sektörler arasındaki sınırları aşan zorlukları beraberinde getirmektedir. Zorluklarla etkin bir şekilde mücadele etmek için hükümetler, firmalar ve sivil toplumun birlikte çalışması gerekiyor. Gerçekten işe yarayan çözüm bulduğunuzda birçok insan da size katılacaktır. Gelin bu çözümleri birlikte bulalım.”

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ise şunları söyledi:

Tarihsel bir perspektiften bakıldığında Rotterdam; enerji, su ve gıda sistemleri arasındaki ilişkileri irdelemek ve toplumsal dayanıklılığı artırmaya yönelik ortak çalışmalar için oldukça uygun bir yer. Avrupa’nın en fazla sel yaşanan şehirlerinden birisi olan Rotterdam, bugün dünyadaki ikinci en yoğun liman ve su yönetiminde dünya lideri konumunda. Bu konferansa Shell ile birlikte ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Akademi ve iş dünyası ile hükümetlerin zorlukların üzerine gitmek, farkındalığı artırmak ve birlikte çözüm bulmak için güçlerini birleştirmesi oldukça önemlidir.”

Forumda Yara CEO’su Jørgen Ole Haslestad, Siemens AG CEO’su Michael Suess, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği Genel Direktörü Julia Marton-Lefèvre, Dünya Kaynakları Enstitüsü Başkanı Andrew Steer, Stockholm Dayanıklılık Enstitüsü temsilcisi Johan Rockström, McKinsey & Company Sürdürülebilirlik ve Kaynak Verimlilik Uygulaması Lideri Jeremy Oppenheim gibi katılımcılar, dayanıklılığı artırmak için gerekli olan toplumsal teşvikler hakkında konuştular.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim